SAM: sustiprinančiąja doze nuo COVID-19 visi gyventojai bus skiepijami artimiausiu metu | Diena.lt

SAM: SUSTIPRINANČIĄJA DOZE NUO COVID-19 VISI GYVENTOJAI BUS SKIEPIJAMI ARTIMIAUSIU METU

Sustiprinančiąja doze nuo COVID-19 visi gyventojai bus skiepijami artimiausiu metu, sako Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovas Lukas Galkus.

„Turbūt dar ne šią savaitę, bet tikrai artimiausiu metu“, – LRT radijui antradienį teigė L. Galkus, paklaustas, kada bus pradėta masinė revakcinacija.

Anot jo, tai bus daroma sulaukus Europos vaistų agentūros ir Lietuvos ekspertų tarybos patarimo revakcinuoti visus pilnamečius. Pasak SAM atstovo, remiantis ekspertų rekomendacijomis, nuo COVID-19 galima skiepyti kartu su vakcina nuo gripo.

Šiuo metu sustiprinančią dozę gali gauti 65-erių ir vyresni, socialinės globos ir sveikatos įstaigų darbuotojai, kuriems praėjo daugiau nei pusmetis nuo pasiskiepijimo pagal pilną vakcinacijos programą.

Turbūt dar ne šią savaitę, bet tikrai artimiausiu metu.

L. Galkus patvirtino, kad šiuo metu sustiprinančiąja doze jau pasiskiepijo apie 39 tūkst. gyventojų.

„Jei žiūrėtumėme pagal amžiaus grupes, tai 65-erių ir vyresnių gyventojų turėtumėme apie 17 tūkst. senjorų jau pasiskiepijo, ir tai yra apie 17 tūkst. nuo tų, kurie galėjo pasiskiepyti, tai reiškia, mes turime apie 100 tūkst. senjorų, kuriems jau praėjo 6 mėnesiai nuo antrojo skiepo“, – LRT radijui antradienį teigė L. Galkus.

Anot jo, likę 20 tūkst. pasiskiepijusių sustiprinančia doze, yra socialinės globos ir sveikatos įstaigų darbuotojai.

Vyriausybės sveikatos ekspertų taryba pirmadienį pritarė rekomendacijai Lietuvoje taikyti visuotinę revakcinaciją nuo COVID-19.  Sustiprinančiajai dozei gali būti naudojamos mRNR vakcinos – „Pfizer“ bei „Moderna“ vakcinos, tačiau dėl „Modernos“ ekspertai kol kas Vyriausybės suburti ekspertai nusprendė palaukti daugiau duomenų, pasirodžius pranešimų, kad kai kurios šalys nutraukė šios vakcinos skyrimą berniukams ir jauniems vyrams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Huho

Skersą dėjau ant SAM

SUSIJUSIOS NAUJIENOS