Santaros klinikose – kova su COVID-19: kaip atrodo medikų kasdienybė? (vaizdo įrašas) | Diena.lt

SANTAROS KLINIKOSE – KOVA SU COVID-19: KAIP ATRODO MEDIKŲ KASDIENYBĖ? (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 0

Praėjusią savaitę Santaros klinikos pasidalijo kvapą gniaužiančiais vaizdais iš medikų kasdienybės, kurioje jie kovoja už COVID-19 pacientų sveikatą ir gyvybę. Šįkart Santaros klinikos dar labiau pravėrė skyriaus, kuriame guli koronaviruso ligoniai, duris ir pasidalijo vaizdo įrašu. 

Vaizdo įraše matyti į Santaros klinikas atvežami pacientai – juos pasitinka nuo galvos iki kojų apsaugas dėvintys medikai. Vėliau greitosios medicinos pagalbos automobiliai kruopščiai dezinfekuojami – juk medikai ir epidemiologai mums nuolat kartoja: kol kas svarbiausias ginklas kovojant su COVID-19 plitimu yra teisingas apsaugų dėvėjimas ir dezinfekcija.

Vaizdai persikelia į palatas, kuriose guli COVID-19 ligoniai. Čia vaizdas – kiek niūresnis. Už lango – rudens pilkuma, o palatose nepaliaujamai pypsi aparatai. 

Koronavirusu užsikrėtusius ligonius nuolat prižiūri medikai. Apie tai Santaros klinikos rašė ir praėjusią savaitę, kai visuomenei išplatino nuotraukas iš COVID-19 skyrių. „Menkai kas žino, kiek medikų rankų prisiliečia prie kiekvieno paciento, kiek galvų vienu metu virš jo palinksta, kol nustatoma diagnozė, randamas tinkamiausias gydymo būdas, kasdien stebima, ar būklė gėrėja. Daugelis norėtų nors akies krašteliu dirstelėti už priėmimo-skubios pagalbos, palatų durų ir įsitikinti savomis akimis, kad jų artimasis prižiūrėtas, nepamirštas, gydomas“, – tąkart rašė ligoninės atstovai.

 

 

„Sukasi skaitliukas. Auga užsikrėtusiųjų, sergančiųjų skaičius. Didėja įtampa visuomenėje – vieni baisisi situacija, kiti ja netikti. Nekinta tik vienas dalykas – po ligoninės stogu dirbančio personalo susikaupimas, atsidavimas. Dar vienas pacientas, dar viena gyvenimo istorija, dar viena nerimo užlieta šeima“, – rašoma Santaros klinikų pranešime.

Išskirtiniai vaizdai iš Santaros klinikų: kaip gydomi COVID-19 ligoniai?

  • Lietuvoje fiksuotas rekordinis paros užsikrėtimų COVID-19 skaičius – 2450, mirė 17 žmonių.
V. Balkūno nuotr.

Vilniaus regione  įtampa dėl COVID-19 ligoniams skirtų lovų

Vilniaus regione šiuo metu užimti 94 proc. COVID-19 pacientams skirtų lovų, antradienį pranešė Santaros klinikos. „Šiandien-rytoj neįrengus 100 papildomų lovų koronavirusu užsikrėtusiųjų gydymui Vilniaus regione, naujiems pacientams pagalbos teikimas sutriks“, – teigia Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė-Motiejūnienė.

Pasak jos, kol kas nepavyksta įgyvendinti užsibrėžto tikslo, kad jau antradienį Alytaus S. Kudirkos ir Ukmergės ligoninėse būtų po papildomas 30, Druskininkų ligoninėje – 10, Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – 60 vietų.

„Kaip paslaugas organizuojanti įstaiga labai prašome visų partnerių susitelkimo, geranoriškumo ir greitos reakcijos. Visi suprantame, jog turime imtis galbūt ne visai įprastų, patogių sprendimų, kad užtikrintume pagalbą visiems pacientams“, – sako A. Bilotienė-Motiejūnienė.

COVID-19 pacientų gydymą regione organizuojančios ligoninės duomenimis, Santaros klinikose gydomi 154 COVID-19 sergantys pacientai, trys iš jų – vaikai. 28 iš sergančiųjų gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje. Atraminėse ligoninėse gydomi dar 208 pacientai: Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje – 122, iš jų keturi – reanimacijoje, Alytaus S. Kudirkos ligoninėje – 43 (keturi reanimacijoje), Ukmergės ligoninėje – 27 (reanimacijoje – du), Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje – 16 pacientų.

Pasak Santaros klinikų, aiškėja būtinybė bendradarbiauti jau ne tik regiono viduje, bet ir dalintis pajėgumais tarp regionų įstaigų, todėl apkrova bei iššūkiai organizuojančioms įstaigoms tik auga. Šiuo metu Santaros klinikose iš visų 47 regiono reanimacijos-intensyvios terapijos vietų yra įrengta 36.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS