Seniausiu pasaulio žmogumi, įveikusiu koronavirusą, tapo 107 metų olandė | Diena.lt

SENIAUSIU PASAULIO ŽMOGUMI, ĮVEIKUSIU KORONAVIRUSĄ, TAPO 107 METŲ OLANDĖ

  • 0

Nyderlandų gyventoja Cornelia Ras iš nedidelio kaimelio šalies pietuose tapo seniausiu pasaulyje žmogumi, pasveikusiu nuo koronaviruso. Tai ketvirtadienį pranešė naujienų portalas NU.nl.

107 metų amžiaus moteris užsikrėtė koronavirusu per pamaldas senelių namuose kovo viduryje. Pirmadienį ji buvo išrašyta iš ligoninės.

„Mes neturime informacijos apie vyresnį pacientą, kuriam būtų pavykę pasveikti“, – sakė portalui Pasaulio sveikatos organizacijos atstovai. Bet jie pridūrė, jog ne visų pasveikusių pacientų amžius žinomas.

NU.nl duomenimis, oficialiai iki C. Ras seniausias žmogus, pasveikęs nuo koronaviruso, buvo 104 metų amerikietis.

Nyderlanduose pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo užfiksuotas vasario 27 d., pirmoji mirtis – kovo 6 d.  Nacionalinio sveikatos ir aplinkos instituto duomenimis, iki šiol šalyje koronavirusas diagnozuotas daugiau kaip 20,5 tūkstančio žmonių, per 2,2 tūkstančio infekuotųjų mirė.

Siekdama užkirsti kelią viruso plitimui, Nyderlandų vyriausybė ėmėsi tam tikrų priemonių. Iki balandžio 28 d. uždarytos visos mokyklos, kultūros ir pramogų centrai, sporto salės ir sporto klubai, kavinės, barai, restoranai, kirpyklos, saunos, grožio salonai, masažo salonai ir t. t. Žmonėms rekomenduojama likti namuose, dirbti nuotoliniu būdu, laikytis 1,5 metro atstumo nuo vienas kito gatvėse ir parduotuvėse, taip pat nevažiuoti į kitas šalis, jei nėra didelės būtinybės. Iki birželio 1 d. uždrausti visi masiniai renginiai, gatvėse negalima rinktis grupėmis po tris ir daugiau žmonių, išskyrus šeimas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS