Šešiose savivaldybėse bus vykdomi intensyvesni COVID-19 tyrimai | Diena.lt

ŠEŠIOSE SAVIVALDYBĖSE BUS VYKDOMI INTENSYVESNI COVID-19 TYRIMAI

Šią savaitę šešiose savivaldybėse bus vykdomi intensyvesni COVID-19 tyrimai, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Be to, Lietuvos epidemiologinis rodiklis išaugo iki 2,8 atvejo, tenkančio 100 tūkst. gyventojų. Praėjusią savaitę šis rodiklis buvo apie du.

Intensyviau profilaktiškai dėl koronaviruso infekcijos bus tiriami Trakų, Šakių, Šalčininkų, Utenos ir Kretingos rajonų bei Kauno miesto gyventojai.

Šiose savivaldybėse fiksuojamas didesnis sergamumas šia infekcija nei kitose Lietuvos savivaldybėse.

Anot SAM, testavimo apimtys didinamos savivaldybėse, kur sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra didesnis kaip penki ir per pastarąsias 14 dienų yra nustatytas daugiau nei vienas užsikrėtimu koronaviruso infekcija atvejis.

Trakų rajone sergamumas šiuo metu yra 21,5, Šakių rajone – 11,2, Kauno mieste – 7,6, Šalčininkų rajone – 6,6, Utenos rajone – 5,4, Kretingos rajone – 5,3.

Tad šiose savivaldybėse profilaktiškai bus tiriami gydymo įstaigų darbuotojai. Gydymo įstaigų pacientai bus tiriami atsitiktine tvarka.

Kiti darbuotojai, kurių darbo specifika susijusi su klientų aptarnavimu, pavyzdžiui, dirbantys vaistinėse, parduotuvėse, minėtose savivaldybėse, bus tiriami atsitiktine tvarka. Jų registracija bus vykdoma Karštąja koronos linija numeriu 1808, žmonės turės atvykti į mobiliuosius punktus.

Praėjusią savaitę intensyviau tikrinti Vilniaus, Anykščių, Trakų ir Kretingos rajonų gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ką tirs

jeigu to viruso nėra? Žmogaus DNR?

Lietuva yra viena tai ir dirbkit jai.

Eksperimentai turi baigtis ,reikia gerai dirbti žmonių labui ,o ne rinkimams į seimą.

Baikit eksperimentuoti žmonių kantrybe

Jau kelis mėnesius sprendžiat daug nežinomųjų ,o kenčia tai eiliniai žmonės .Kada pagaliau visi galės jaustis saugesni ir visur galima bus laiku patekti ,kaip į ligonines ir poliklinikas .Aplamai į visas instancijas .Darykit pagaliau tai ką turit daryti gerai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS