Sezoninio gripo vakcina jau pasiekė pusę gydymo įstaigų (sąrašas) | Diena.lt

SEZONINIO GRIPO VAKCINA JAU PASIEKĖ PUSĘ GYDYMO ĮSTAIGŲ (SĄRAŠAS)

  • 0

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras praneša, kad šių metų spalio 21 d. – lapkričio 8-11 d. į asmens sveikatos priežiūros įstaigas (ASPĮ) pristatoma 2013-2014 m. gripo sezonui skirta vakcina, įsigyta valstybės lėšomis, rizikos grupių skiepijimui.

Šių metų spalio 25 d. daugiau nei pusė ASPĮ visoje Lietuvoje jau gavo gripo vakciną.  301-oje gydymo įstaigoje gyventojai, priklausantys rizikos grupėms, jau gali pasiskiepyti.

Visos Alytaus, Tauragės, Telšių ir Utenos apskrityse esančios gydymo įstaigos gavo gripo vakciną. Kauno apskrityje iš 112 ASPĮ, gripo vakcina pristatyta į 66-ias ASPĮ; Klaipėdos apskrityje iš 52 ASPĮ – į 37-ias; Marijampolės apskrityje iš 45 ASPĮ – į 25-ias, Vilniaus apskrityje iš 116 ASPĮ – į 79-ias.

Panevėžio ir Šiaulių apskričių gydymo įstaigas gripo vakcina pasieks spalio 25 d. – lapkričio 8-11 d.

Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja pasiskiepyti daugumai žmonių, o ypač šiems rizikos grupių asmenims:

65 m. ir vyresniems asmenims;
nėščiosioms;
asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose;
asmenims, sergantiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais;
sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.

Gyventojai, priklausantys rizikos grupėms, gali kreiptis į savo šeimos gydytoją dėl galimybės pasiskiepyti gripo vakcina, įsigytos valstybės lėšomis. Asmens sveikatos priežiūros įstaigų sąrašą, kurios yra pateikę rizikos grupėms priklausančių asmenų skaičių, galima rasti čia.

Gairės: gripas, vakcina, skiepas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS