Šį sezoną sergančiųjų gripu, COVID-19 ir peršalimo ligomis mažiau nei įprastai tokiu metu | Diena.lt

ŠĮ SEZONĄ SERGANČIŲJŲ GRIPU, COVID-19 IR PERŠALIMO LIGOMIS MAŽIAU NEI ĮPRASTAI TOKIU METU

  • 2

Sergamumas gripu, koronavirusu ir peršalimo ligomis šį sezoną mažesnis nei ankstesniais gripo sezonais, pirmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Atkreipiame dėmesį, kad ankstesniais gripo sezonais didžiausias sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) būdavo fiksuojamas sausio–vasario mėnesiais. Šį sezoną sergamumo rodikliai tiek sausį, tiek vasarį – mažesni nei gruodį“, – nurodoma pranešime.

Praėjusią savaitę bendras sergamumo rodiklis nežymiai padidėjo ir siekė 752,6 atvejo 100 tūkst. gyv., o dar savaitę anksčiau buvo 749,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Pasak NVSC, lyginant sausio 30 – vasario 5 dienų sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga atvejų skaičius su sausio 23–29 dienų duomenimis, matyti, kad gripo atvejų užregistruota mažiau, o COVID-19 ligos ir ŪVKTI atvejų skaičius ūgtelėjo.

Praėjusią savaitę buvo užfiksuoti 798 gripo atvejai, kai savaitę anksčiau jų buvo 969, COVID-19 atvejų buvo per 1,9 tūkst. (1,7 tūkst. savaitę anksčiau), taip pat nustatyta daugiau nei 18,4 tūkst. ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų – maždaug tiek pat, kiek ir savaitę anksčiau.

Penktąją šių metų savaitę mažiausias sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis buvo Telšių apskrityje, didžiausias išliko – Kauno apskrityje.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 26 asmenys, iš jų 24 – vaikai. Intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydomi du 2–17 metų amžiaus asmenys.

Sausio 30 – vasario 5 dienomis mirties nuo gripo atvejų neužfiksuota, iš viso šį sezoną nuo gripo mirė 13 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Iš kur jų bus

Jeigu silpnesni jau pernai visi išmirė o likusieji pas gydytojus kol patenka tai per tą laiką pasveiksta:D)

Lauris .R

Koks Covid- 19 baikite pūsti muilo burbulas jūs zurnaliugos tik peršalimas yra

SUSIJUSIOS NAUJIENOS