Šiaulių ligoninė: įstaigoje jau suformuotas kolektyvinis imunitetas | Diena.lt

ŠIAULIŲ LIGONINĖ: ĮSTAIGOJE JAU SUFORMUOTAS KOLEKTYVINIS IMUNITETAS

  • 0

Nors ligoninė, kaip ir kiekviena gydymo įstaiga, yra didesnės rizikos zona, tačiau šiuo metu Respublikinės Šiaulių ligoninės darbuotojai ir pacientai gali jaustis saugūs: paskiepyti 73 proc. darbuotojų. Pasak imunologijos specialistų, 70 proc. paskiepytų gyventojų dalis užtikrina kolektyvinį imunitetą nuo koronaviruso. Tad ligoninė skelbia, kad čia sėkmingai suformuota kolektyvinė apsauga.

Ligoninės direktorius Remigijus Mažeika, sveikindamas darbuotojus su artėjančiomis šv. Velykomis, džiaugėsi, kad šventes jie gali švęsti saugūs ir sveiki.

Šiuo metu dviem „Pfizer/BioNTech“ vakcinos, saugomos laboratorinės diagnostikos skyriuje esančiame specialiame šaldytuve, dozėmis paskiepyti 1487 darbuotojai. Tačiau, kaip pabrėžiama Respublikinės Šiaulių ligoninės pranešime, darbuotojų skiepijimas dar nesibaigė. Dar skiepijami darbuotojai, kurie buvo laikinai atsisakę skiepo. Tokių ligoninėje buvo per 100. Dažniausiai atsisakymas pagrindžiamas sveikatos problemomis. Sveikatai pagerėjus, darbuotojai pareiškia norą skiepytis. Dar vyksta skiepijimas ir per 300 COVID-19 liga persirgusių darbuotojų. Visiems jiems daromas serologinis tyrimas, tik 5 proc. persirgusiųjų imunitetas nesusiformavo, tad jie buvo paskiepyti iš karto. Kiti, kurių tyrimai rodė antikūnus, skiepijami, kai po ligos susiformavęs imunitetas nusilpsta. Viena doze paskiepyti 122 darbuotojai. Iš jų 43 susirgo COVID-19 infekcija.

Šiuo metu ligoninėje nė vienas darbuotojas neserga COVID-19. O kai visi pasiskiepiję darbuotojai įgis imunitetą, ligoninėje nebebus atliekami ir profilaktiniai patikrinimai, kuriais šiuo metu patvirtinama, kad sergančių nebėra.

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje paskiepyta ir 50 studentų – būsimųjų gydytojų ir slaugytojų, kurie čia atlieka praktiką.

Taip pat paskiepyti 106 Šiaulių regiono dializės centrų pacientai bei dializuojami pacientai, hospitalizuoti Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Ligoninės slaugytojos paskiepijo 57 įvairiomis ligomis sergančius pacientus, 673 onkologinėmis ligomis sergančius pacientus, 124 Greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojus bei 18 darbuotojų, teikiančių valymo paslaugas ir medicinos įrangos remonto darbus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS