Šiaulių ligoninės medikai bus skiepijami antrąja COVID-19 vakcinos doze | Diena.lt

ŠIAULIŲ LIGONINĖS MEDIKAI BUS SKIEPIJAMI ANTRĄJA COVID-19 VAKCINOS DOZE

  • 1

Beveik 300 Respublikinės Šiaulių ligoninės medikų, prieš 21-23 dienas paskiepytų pirmąja „BioNTech“ ir „Pfizer“ gaminta COVID-19 vakcina, antradienį bus skiepijami antrąja doze.

„Medikams šis skiepas labai svarbus, nes juo bus pradėtas reguliuoti žmonių į gydymo įstaigas srautas, o medikai vėl galės grįžti į įprastą gyvenimą, galės gydyti ir kitas infekcines ligas, kurių dabar tarsi nebėra“, – kalbėjo Infekcinių ligų skyriaus vedėjas Aidas Kaušas, paskiepytas vienas pirmųjų COVID-19 vakcina.

Į Respublikinę Šiaulių ligoninę buvo atvežtos 2925 dozės vakcinos, arba 585 flakonai. Šiuo metu Respublikinėje Šiaulių ligoninėje pirmąja COVID-19 vakcinos doze jau paskiepyti 1279 įstaigos darbuotojai. Kaip nurodoma Šiaulių ligoninės pranešime, pirmuoju etapu, kai buvo naudota „BioNTech“ ir „Pfizer“ gaminta vakcina, paskiepyti 845 medikai – priešakinėse COVID-19 gydymo linijose dirbantys darbuotojai. Skiepijant antruoju etapu naudota ir „Moderna“ vakcina. Ja paskiepyti 434 gydymo įstaigos darbuotojai ir pacientai, dializuojami Nefrologijos-toksikologijos skyriaus Dializių centre.

Gavus pirmąją vakcinos COVID-19 siuntą, pirmiausia buvo skiepijami Respublikinės Šiaulių ligoninės medicinos darbuotojai, dirbantys su sergančiaisiais COVID-19 liga. Pirmiausia paskiepyti penkių ligoninėje esančių infekcinių ligų skyrių, dviejų reanimacijos – intensyviosios terapijos skyrių, skubiosios pagalbos-priėmimo skyrių darbuotojai, kuriems kasdien tenka dirbti su klastingu virusu infekuotais pacientais. Taip pat buvo vakcinuojami Mažeikių, Telšių bei Radviliškio ligoninių medikai, gydantys COVID-19 ligonius.

Sausio 5 dieną į Respublikinę Šiaulių ligoninę atvežus antrąją vakcinos siuntą, pirmiausia paskiepyti visų atraminių ligoninių medikai, dirbantys su COVID-19 sergančiais ligoniais. Tai – Kelmės, Radviliškio, Plungės, Joniškio, Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centro, Plungės, Naujosios Akmenės, Pakruojo ligoninės medikai. Paskiepyti ir privačiuose dializės centruose dializuojami ligoniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gailestis

Vargšai medikai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS