Šiaulių meras ragina A. Dulkį į ligoninę pakartotinai atvykti po kelių savaičių | Diena.lt

ŠIAULIŲ MERAS RAGINA A. DULKĮ Į LIGONINĘ PAKARTOTINAI ATVYKTI PO KELIŲ SAVAIČIŲ

Siekiant geriau suprasti situaciją Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, miesto meras Artūras Visockas ragina sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį pakartotinai atvykti į šią gydymo įstaigą po kelių savaičių.

„Pakviečiau ministrą grįžti su tuo klausimu po dviejų savaičių (...). Jei tą dalyką įtvirtintų sugrįžtant po kurio laiko, tai gali būti labai daug informacijos, kuri taptų aiškesnė, ir būtų galima aiškiau paaiškinti žmonėms dėl vienokių ar kitokių sprendimų“, – žurnalistams po susitikimo su ministru sakė savivaldybės vadovas.

A. Dulkys pirmadienį lankėsi Šiaulių ligoninėje, kur su bendruomene aptarė situaciją šioje gydymo įstaigoje po to, kai, įtariama, dėl mobingo nusižudė buvusi gydytoja.

Šiaulių meras teigė, kad tai „be galo skaudus įvykis, tačiau nereikia daryti skubotų išvadų“.

„Nėra nieko lengviau kaip nukirsti galvą. (...) Reikia elgtis teisingai, manau, ministras ir atvyko, kad pasielgtų teisingai. (...) Kiek suprantu, dar kartą atvyks, kad galėtų priimti teisingiausius sprendimus“, – kalbėjo A. Visockas.

Jis taip pat teigė, kad mobingas yra sisteminė bėda visoje šalyje.

„Ne tik gydymo srityje, bet ir visose kitose. Ko gero, ir švietimo, ir šitam pastate (rodo į savivaldybės pastatą – BNS), kuomet pradėjau dirbti 2015 metais, atradau sovietinės armijos metodą. Tas metodas yra gyvas ir jį būtina išgyvendinti“, – kalbėjo meras.

Paklaustas apie skundą dėl galimo mobingo kitoje Šiaulių miesto gydymo įstaigoje, meras teigė, kad dėl jo bus sukurta speciali darbo grupė.

„Pirmą kartą šitas skundas buvo gautas vasario 18 dieną ir buvo adresuotas Kontrolės komitetui. Kontrolės komitetas nelabai ten ėmėsi savo darbų, tai antrą kartą grįžta per Seimo narį“, – kalbėjo A. Visockas.

„Tai potvarkiu bus sukurta darbo grupė. Ir bus viskas išnagrinėta, kiek įmanoma išnagrinėti. Ir bus priimtas sprendimas“, – pridūrė jis.

Kaip vėliau BNS patikslino meras, skundas gautas dėl Šiaulių reabilitacijos centro.

Kol buvome pas merą, mane pasiekė dar žinių, kad atsirado dar žmonių, kurie norėtų pabendrauti, tai po šito susitikimo aš toliau grįžtu atgal į ligoninę ir bendrausiu su žmonėms tol, kol dar bus norinčių pasikalbėti.

Po susitikimo su meru ministras teigė nusprendęs dar pirmadienį sugrįžti į Šiaulių ligoninę.

„Kol buvome pas merą, mane pasiekė dar žinių, kad atsirado dar žmonių, kurie norėtų pabendrauti, tai po šito susitikimo aš toliau grįžtu atgal į ligoninę ir bendrausiu su žmonėms tol, kol dar bus norinčių pasikalbėti“, – teigė A. Dulkys.

Aptarė skiepijimą, pradinukų testavimą

Be kita ko, ministras teigė, kad savivaldybės turi stengtis, jog skiepijimas nuo COVID-19 nesustotų, tačiau pabrėžė, kad šiame procese „prievartos negali būti“.

„Skiepijimasis turi įpročių požymių. Negalima žmogaus užbombarduoti labai aktyvia, agresyvia reklama. Žmogus pats turi priimti sprendimą“, – kalbėjo A. Dulkys.

Ministras taip pat pabrėžė, kad testavimas yra vienas iš sėkmės įrankių, tačiau pripažino, jog privalomas kontaktiniu būdu besimokančių pradinukų testavimas „ne visur jis buvo laiku, galbūt ne visur laiku suveikė organizaciniai dalykai, galbūt ne visur užteko testų“.

Savo ruožtu meras teigė, kad šioje srityje padaryta klaidų, iš kurių teks mokytis.

„Šiauliuose, deja, švietimo sistema labai stipriai nukentėjo todėl, kad buvo taikomas bendras modelis, o Šiauliai pirmieji persirgo ir tikrai galėjo grįžti į klases. Yra, kaip yra, tačiau dėmesys yra atkreiptas, aš jį atkreipiau labai aiškiai“, – kalbėjo A. Visockas.

Gegužės pradžioje Šiaulių miestui iškritus iš „švelnesnio“ karantino režimo savivaldybių, meras pareiškė, kad į klases toliau eis visi miesto pradinukai ir dėl COVID-19 testuosis tik norintieji.

„Mano nuomone, turi būti visi pradinukai klasėse ir taip būtų daugiau bendrosios naudos. Šią savaitę taip ir bus, kol išsibandysime naują testavimosi būdą“, – BNS tuomet sakė A. Visockas.

Vis dėlto pirmadienį BNS meras teigė, kad toks sprendimas taikytas tik pirmąją savaitę, šiuo metu mokyklose mokosi 201 pradinukų klasė iš 208, penkios dirba nuotoliniu būdu, dvi izoliuojasi po turėto sąlyčio su sergančiuoju.

A. Visockas teigė besitikintis „teisingų sprendimų“, kad rugsėjo pirmąją ugdymo įstaigose būtų visi moksleiviai. Be to, jis pabrėžė, kad rekomendaciniai sprendimai turi daugiau naudos.

Gairės: Artūras Visockas, Arūnas Dulkys, Respublikinė Šiaulių ligoninė, mobingas, medikės savižudybė, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

@@@#

Žiuresime ,gal ministras padarys tvarką.

Spec.

Kontrolė atlikti patikrinimą turi vykti i pažeidimų vietą niekam nesakiusi , nesupranta tai.Nesuprantu ,kokie bepročiai valdžioje.Uztenka nuolaidžiauti ir reikia daryti tai ka turi daryti tarnybos.Medicinoje klaidų neturi būti ir medikams gerai dirbti niekas neturi trukdyti.

Rici

O ka dare MERAS ,mobingas buvo ne vienus metus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS