Skiepai nuo gripo jau „Eurovaistinėje“ | Diena.lt

SKIEPAI NUO GRIPO JAU „EUROVAISTINĖJE“

  • 3

Bet kuriame „Eurovaistinės“ skiepų kabinete Lietuvoje jau galima pasiskiepyti keturvalente gripo vakcina. Pasak bendrovės atstovų, šį sezoną skiepai nuo gripo bus prieinami kur kas didesniam kiekiui žmonių. Skiepo kaina vaistinėje – 22,49 EUR.

Dešimt skiepų kabinetų turintis vaistinių tinklas skiepams nuo gripo šiuo metu priima visus pilnamečius asmenis. Vaistinėse skiepija 120 vaistininkų. „Esame numatę, kad skiepui prireiks iki 20 minučių. Tai laikas, kurio metu su sveikatos specialistu kalbama apie savijautą, vakciną, galimus šalutinius požymius. Po skiepo pacientų prašoma pasėdėti 15 minučių“, – apie vakcinavimo procesą pasakoja „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė.

Pasak jos, šiuo metu vaistines pasiekė pirmoji gripo vakcinos partija – skiepas „Influvac Tetra“. Ši vakcina atitinka PSO (Pasaulio sveikatos organizacijos) rekomendacijas Šiaurės pusrutuliui ir ES nutarimą 2021/2022 sezonui. Yra keturvalentė, tai reiškia, kad apsaugo nuo 4 gripo viruso atmainų ir jų sukeliamų komplikacijų. Rugsėjo antroje pusėje „Eurovaistinėje“ bus dar viena keturvalentė vakcina „Vaxigrip Tetra“.

„Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Aleknienė pasakoja, kad klientai jau dabar konsultuojasi dėl skiepo nuo gripo. „Gyventojams akcentuojame, kad COVID-19 vakcina neapsaugo nuo gripo, tai kitas virusas, todėl nuo jo reikalinga gripo vakcina. Vis dar siaučiant koronaviruso pandemijai svarbu saugotis ir nuo kitų ligų, nes kiekviena liga silpnina imunitetą, todėl susirgę gripu, būsime labiau pažeidžiami“, – įspėja vaistininkė.

Gripą išduoda aukšta temperatūra, šaltkrėtis, kaulų laužymas, galvos skausmas. Rudens pradžioje prasidėjus vakcinacijai nuo gripo vaistininkai ragina pasirūpinti apsauga nuo šios ligos, kurios komplikacijos gali būti labai rimtos ir liga gali pasibaigti netgi plaučių uždegimu.

Skiepydamiesi apsaugome ir aplinkinius, tuos, kurie dėl įvairių priežasčių negali pasiskiepyti nuo gripo. Senjorai, vaikai ir asmenys sergantys lėtinėmis ligomis dažnai atsiduria didžiausioje gripo rizikoje. Taip pat išvengdami gripo, saugome ir bendrą sveikatos sistemą, jos pernelyg neapkraudami.

Saugantis gripo efektyvios įprastos asmens apsaugos priemonės – dažnas rankų plovimas, patalpų vėdinimas, atstumo laikymasis. Svarbu skirti dėmesio ir savo imuninei sistemai, būti fiziškai aktyviems, valgyti sveiką ir subalansuotą maistą. Pajutus peršalimo ar gripo simptomus svarbu likti namuose.

Vaistininkai primena pasiskiepijus COVID-19 ar bet kuria kita vakcina, nuo gripo galima skiepytis praėjus dviem savaitėms.

„Eurovaistinės“ „Geros savijautos klinikos“, kuriose galima skiepytis:

Alytus – Santaikos g. 34G,

Kaunas:

Savanorių pr. 255,

Karaliaus Mindaugo pr. 49-1,

Klaipėda – Taikos pr. 61

Panevėžys – Ukmergės g. 23,

Šiauliai – Tilžės g. 44,

Vilnius:

Ozo g. 25 (PC Akropolis, 1 įėjimas),

Ozo g. 25 (PC Akropolis, 5 įėjimas),

Gedimino pr. 18, Vilnius,

Ukmergės g. 282, Vilnius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tuoj lekiu -

tik apsimaunu kelnes.

Dėmesio akreditacijos tarnybai

Nuo kada vaistininkai turi teisę skiepinti???? Net ne kiekviena slaugytoja turi teisę leisti vaistus !

Ona

Labai noriu pasiskiepyti nuo gripo bet negaliu įeiti į euro vaistinę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS