Skiepijant nuo COVID-19 nereikės rašytinio sutikimo | Diena.lt

SKIEPIJANT NUO COVID-19 NEREIKĖS RAŠYTINIO SUTIKIMO

Šeštadienį, gegužės 1-ąją, įsigalios įstatymo pataisos, leisiančios skiepijant nuo COVID-19 nereikalauti rašytinio paciento sutikimo, sutikimas bus pareikštas pačiu atvykimo faktu.

Pagal įsigaliojusias įstatymo pataisas, savanoriškai į sveikatos priežiūros įstaigą ar kitą skiepijimo vietą skiepytis nuo užkrečiamosios pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija ir (ar) karantinas, atvykęs pacientas yra informuotas ir sutinka, kad jis būtų paskiepytas.

Seimas taip pat numatė ir sąlygą, kad tai būtų galima, jei pacientui suteikta visa būtina informacija skiepijimo metu.

Būtina informacija yra laikoma informacija apie skiepijimo nuo užkrečiamosios pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija ir (ar) karantinas, esmę, pobūdį, tikslus, žinomas ir galimas komplikacijas (nepageidaujamus padarinius), kitas aplinkybes, kurios gali turėti įtakos paciento apsisprendimui sutikti arba atsisakyti skiepijimo, taip pat galimi padariniai atsisakius.

Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo pataisas inicijavo buvęs sveikatos apsaugos ministras, parlamentaras Aurelijus Veryga, primena ELTA.

Seimas jas priėmė šių metų balandžio 20 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Varant zydus i duju kameras SSmenai neklause zydu sutikimo. Lietuviai TURI ISNYKTI.

Skiepas

O euriukai plaukia, vai plaukia. Bagočių vai atsiras, vai atsiras.

Nieks

Už nieką neatsakingas. Tik tu pats. Nu ir avinizmas šioje šalyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS