Feisbuke plinta šiurpą kelianti melagiena apie po skiepo mirusį berniuką | Diena.lt

FEISBUKE PLINTA ŠIURPĄ KELIANTI MELAGIENA APIE PO SKIEPO MIRUSĮ BERNIUKĄ

  • 41

Feisbuke plinta šiurpinanti istorija apie po skiepo nuo COVID-19 mirusį vaiką. Specialistai šį gandą neigia pabrėždami, kad tokio pobūdžio visuomenę gąsdinančios melagienos – ne pirmas atvejis.

Socialiniame tinkle skelbiama, kad Vilniaus rajone po skiepo mirė dvylikos metų berniukas. Jo mama nusižudė, o tėvas po įvykio – ištiktas šoko.

Pastarojo fakto tikrumą tikrinę portalo kauno.diena.lt žurnalistai kreipėsi į Valstybinę vaistų kontrolės tarnybą (VVKT). Jos atstovai informavo, kad per visą vakcinacijos laikotarpį yra gavę 33 pranešimus apie žmonių mirtis po vakcinacijos. Tačiau nė vienu atveju priežastinis ryšys tarp vakcinos ir mirties nebuvo nustatytas. O pranešimų apie mirties atvejus po skiepijimo vaikų ir paauglių grupėje VVKT negavo.

Stebuklingi įvykiai, sakyčiau...

Tarnybos atstovė Aistė Tautvydienė pabrėžė, kad tai – ne pirmas toks atvejis, kai socialiniame tinkle sklando melagienos. Prieš Kalėdas čia buvo skelbiama ir apie po vakcinacijos mirusią mergaitę, kuri pasiskiepijo, nes norėjo lankyti baseino užsiėmimus. „Buvo dar ir tokia žinutė, kad kažkur išmirė visi pasiskiepiję senelių namų gyventojai. Stebuklingi įvykiai, sakyčiau...“ – pridūrė pašnekovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

V.

Nesąmonė.Galėjo būti,kad berniukas mirė jau užsikrėtęs kovidu prieš pat skiepą.Aš skiepijausi 3 kartus ir trečią netgi greičiau nei reikėjo.Esu gyva ir jaučiuosi puikiai.Kaulus, raumenis skaudėjo pirmus du kartus.bet tai menkniekis.Siūlau pakeliauti po ligonines kur guli nesiskiepiję serg.covid paklauskite jų,kaip jaučiasi.Tada rankos skausmas jums sukels juoką...

melagiai valdzioja

Elementari logika skiepuose vienas is salutiniu efektu parasyta yra Mirtis kaip salutinis poveikis parasyta itin retas lietuva susiskiepijo beveik 2 mil zmoniu tai 0,1% arba 0,2% precento retu atveju turetu buti nuo 2000 iki 4000 zmoniu mirciu bet lietuvoi nera susieta nei viena mirtis nuo skiepo bet mes nuolat matome stairpsius kaip kiekviena diena zmones randami gatvese laiptinese mirusius gan jaunus dar be jokiu isoriniu priezasciu kazkas yra suinteresuotas nematyti tu mirciu

ALGIS

Už tokio pobūdžio dezinformaciją ir jos aktyvų skleidimą , reikia S O D I N T I keleriems metms į vienutę griežto režimo .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS