Savivaldybės siūlo trumpinti terminą, kada suleidžiama antroji „Vaxzevria“ vakcinos dozė | Diena.lt

SAVIVALDYBĖS SIŪLO TRUMPINTI TERMINĄ, KADA SULEIDŽIAMA ANTROJI „VAXZEVRIA“ VAKCINOS DOZĖ

  • 1

Savivaldybės siūlo trumpinti terminą, kada suleidžiama antra „Vaxzevria“ vakcinos nuo koronaviruso (gamintojas „AstraZeneca“) dozė.

„Turime rimtų iššūkių siūlydami arba įkalbindami gyventojus pasiskiepyti vieno gamintojo – visiems žinomo – vakcina. Ji tikrai nepopuliari, nepriklausomai, ar organizuojamos gyvos eilės, ar kažkaip kitaip“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas, Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

„Matyt, kad merų lūkestis iš apačios – galbūt revakcinacijai naudoti trumpesnį terminą“, – pridūrė jis.

Gamintojui rekomenduojant revakcinaciją „Vaxzevria“ vakcina atlikti po keturių–dvylikos savaičių, šiuo metu Lietuvoje gyventojai įprastai skiepijami išlaikant ilgiausią įmanomą tarpą tarp skiepų. Išimtis taikoma pedagogams ir abiturientams.

Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pripažino, kad kol vakcinacijos centruose yra „Pfizer-BioNTech“ vakcinos, gyventojai „Vaxzevria“ vakciną renkasi vangiai.

Vis dėlto jis sakė, kad revakcinacijos „Vaxzevria“ laiko trumpinimas bus svarstomas nebent ateityje.

„Žiūrėdami į tą gyvą procesą, matyt, svarstysime ateityje ir tą dvylikos savaičių rekomendacijos aspektą. Tačiau šiandien mūsų žinutė yra, kad startuoti gegužės 10-ąją mes vis tik norėtumėme su dvylikos savaičių rekomendacija, su išimtimi abiturientams ir mokytojams“, – kalbėjo ministras.

„Dėl tos priežasties, kad reikia vakcinuoti kuo daugiau žmonių, kuo daugiau visuomenės, nes tai yra mūsų interesas. Bet taip, jei tai iš tikrųjų taps pagrindine priežastimi, dėl ko tos vakcinos užsiguli, žinoma, kad reikės persvarstyti tuos sprendinius“, – pridūrė jis.

Kitą savaitę visoje Lietuvoje nuo COVID-19 bus pradėta skiepyti 55 ir vyresnio amžiaus grupės žmones, kas savaitę leidžiantis viena amžiaus grupe žemyn.

Masinė vakcinacija, kai skiepytis galės visi norintys, prasidės nuo gegužės 31 dienos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tikra nesąmonė ,bet per vėlai sužinojau.

Pasiskiepijau pirmas iš šeimos ,o antra skiepą gausiu kai jau anūkus skiepys.Dabar abejoju ar verta buvo ta Astra -zeneka buvo skiepytis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS