NVSC: sutriko informacijos apie COVID-19 atvejus gavimas iš e. sveikatos | Diena.lt

NVSC: SUTRIKO INFORMACIJOS APIE COVID-19 ATVEJUS GAVIMAS IŠ E. SVEIKATOS

  • 0

Sutriko informacijos apie COVID-19 atvejus gavimas iš e. sveikatos, todėl gydymo įstaigų prašoma informaciją pateikti telefonu, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Sutriko informacijos apie koronavirusinei infekcijai nustatyti atliekamus testus gavimas iš e. sveikatos sistemos. Todėl gydymo įstaigų prašoma apie teigiamus testus nedelsiant informuoti visą parą budintį NVSC darbuotoją telefonu 8 677 37729“, – rašoma pranešime.

NVSC teigimu, taip siekiama užtikrinti, kad epidemiologų darbas vyktų įprastai ir epidemiologinė diagnostika būtų atlikta laiku.

„NVSC šiuo metu neturi visos informacijos apie naujus teigiamus testus, todėl negali vykdyti epidemiologinės diagnostikos. Gydymo įstaigų prašoma pateikti informaciją apie teigiamus testus, gautus nuo vakar ryto“, – teigiama pranešime.

NVSC primena, kad pagal galiojančią tvarką gydymo įstaigos NVSC apie COVID-19 ligos atvejus turi informuoti per 2 val. žodžiu ir per 12 val. raštu.

Sveikatos apsaugos ministerija tai pat pranešė kad trečiadienio vakarą dėl techninių priežasčių laikinai bus sustabdyta registracija į mobiliuosius patikros punktus tyrimams dėl koronaviruso (COVID-19) infekcijos. Informacijos teikimas karštąja linija 1808 vyks įprastai.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, koronaviruso testai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS