Sveikatos apsaugos ministras: nenešiojantiems kaukių sankcijos kol kas negresia | Diena.lt

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS: NENEŠIOJANTIEMS KAUKIŲ SANKCIJOS KOL KAS NEGRESIA

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pabrėžia, kad kaukes nešioti viešose vietose gyventojams rekomenduojama, bet ne privaloma, tad ir sankcijos jų neturintiems kol kas negresia.

„Aš tik pakartosiu – kol kas tai rekomendacija, tai ir atsakomybė jokia nenumatoma. Tai yra raginimas visuomenei būti atsakingais, rekomendacija, susijusi su pageidaujamu elgesiu, aiškus signalas, kaip turėtume kaip visuomenė elgtis“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė A. Veryga.

Klausiamas, kur gyventojams gauti kaukių, kai visos išparduotos, ministras teigė, kad jos turėtų vėl greit atsirasti prekyboje, taip pat siūlė esant galimybei pasisiūti patiems.

„Matyt, tik laiko klausimas, kada verslininkai iš Kinijos, kur gamyba atnaujinama, pasirodys mūsų rinkoje, o kol kas mūsų verslai aktyviai įsijungė į procesą, pradėjo siūti medžiagines kaukes“, – svarstė A. Veryga.

„Medžiaginę kaukę, kas turit gebėjimų, galų gale, vyresnio amžiaus vaikai, kurie namuose, kartu galit pabandyt pasisiūt ir patys, panaudodami kelis sluoksnis audito, bus ir tam tikras kūrybinis procesas. Šitas kaukes kasdien vakare išsiplovę ir išlyginę su karštu lygintuvu turėsit vėl tą pačią priemonę, kuri sykį įsigyta ar pasisiūta tarnaus ne vieną dieną“, – siūlė ministras.

Šalyje daugėjant infekuotųjų koronavirusu, pirmadienį paskelbta rekomendacija gyventojams viešose vietose dėvėti medicinines kaukes ir vienkartines pirštines. Pasak ministro, kaukę gali pakeisti ir ant veido užrištas šalikas, skarelė.

Gairės: koronavirusas, LNK1, Koronavirusas Lietuvoje, kaukės, medicinės kaukės, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vika

Skirtą vienkartiniam naudojimui kauke nebūtinai ismesti ,ja galima vakare ,dezinfekuoti stipresne priemonę, kuri yra spirito pagrindu, be priemaišų .Tik iš spirito pagaminta ,tam tikros koncentracijos ji bus saugi ir dezinfekcinis skystis nepakenks kaukės kokybei.

Vika

Kokia garantiją ,kad tos kaukės iš Kinijos bus be viruso užkrato? Aš netikiu, kad jos bus sterilios.

kembrikas

Jis durnas ar tokiu apsimeta.Jei is tikruju durnas,tai nepakaltinamas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS