Švietimo įstaigose nuo rugsėjo pradžios – per 4,4 tūkst. koronaviruso atvejų | Diena.lt

ŠVIETIMO ĮSTAIGOSE NUO RUGSĖJO PRADŽIOS – PER 4,4 TŪKST. KORONAVIRUSO ATVEJŲ

Šalies švietimo ir ugdymo bei aukštojo mokslo įstaigose nuo rugsėjo pradžios registruota per 4,4 tūkst. koronaviruso atvejų, pranešė  Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

NVSC atstovė Daiva Razmuvienė tvirtino, kad didžiąją dalį sudaro užsikrėtusieji mokyklose ir darželiuose.

„Nuo rugsėjo 1-osios skaičiuojant iš viso ugdymo įstaigose registruoti 3739 COVID-ligos atvejai, 55 proc. sudaro moksleiviai, likusi dalis, 45 proc. – ugdymo įstaigų darbuotojai“,  – per spaudos konferenciją pirmadienį teigė ji.

Taip pat, pasak epidemiologės, koronavirusu nuo rugsėjo iki šiol užsikrėtė 666 aukštųjų mokyklų studentai, 508 iš jų dar serga.

Ugdymo įstaigose per pastarąją parą fiksuoti 34 atvejai, jie registruoti darželinukams ir pradinių klasių moksleiviams bei ugdymo įstaigų darbuotojams.

Šalyje lapkričio 7-ąją įvedus karantiną, mokslas, išskyrus ugdymą darželiuose bei pradines klases, vyksta nuotoliniu arba mišriu būdu. Karantiną ketinama tęsti iki gruodžio vidurio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lina

Būtų labai gerai kad darželiai būtų uždaryti juk mes norime savo vaikus matyti sveikus nesuprantu kodėl valdžiai tai nerūpi kodėl negalima ugdimą pervesti į nuotolini pradžioja per pirmaji karantina buvo viskas ramiau vaikai taip nesirgo o ir tėveliai buvo sveikesni reikėtu suklusti ir gerai pagalvoti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS