R. Kėvalas: tėvai, norėdami būti kartu su sergančiu vaiku ligoninėje, turi susimokėti | Diena.lt

R. KĖVALAS: TĖVAI, NORĖDAMI BŪTI KARTU SU SERGANČIU VAIKU LIGONINĖJE, TURI SUSIMOKĖTI

Medikai atkreipia dėmesį, kad ligoninėse ne visada sudaromos tinkamos sąlygos tėvams būti kartu su gydomais vaikais.

Profesorius Rimantas Kėvalas sako, kad dėl menko finansavimo vyresnių vaikų tėvai, jeigu diagnozė nėra sunki, patys turi susimokėti už maistą ir nakvynę ligoninėje.

„Tėvai, artimieji yra labai svarbūs faktoriai gydymo ir gijimo procese, ir negali būti net kalbų, kad jie neturėtų sąlygų visą laiką būti kartu ligoninėje. Deja, ypač nedidelių ligoninių vaikų stacionarai tiesiog neturi tam finansų, nes pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, tik iki 3 metų vaikus slaugantys tėvai galėtų būti stacionare. Yra labai įvairių išlygų, jeigu vaikas turi negalią, jei serga sunkia, nekontroliuojama liga. Bet aš kalbu apie masę kitų pacientų, kurie turi užsimokėti už visas paslaugas“, – problemą apibrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vaikų ligų klinikos vadovas R. Kėvalas.

Gavus pranešimų apie vaikų teisių pažeidimus šalies gydymo įstaigose, Seime surengta diskusija, kur siekiama  nustatyti problemas ir rasti sprendimo būdus mažųjų pacientų priežiūrai pagerinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Juste

Susiduriau ir as . buvo dukra 2men ir pasake vesim i kauna vaiku klinika vaika per nakti reikes palikti viena ir ieskotis kur nakvot mamai . tai suvytu gavom soka tika vaikas isvydes pasauli turi palikti viena svetimam mieste svetimoj vietoj . tai buvom nusprende jei tikrai taip nutiktu stovet stovet prie vaiko ir nepalikt nes apsurdas tokios klinikos neturi ne kedea kad prie vaiko galetu but mama virsune.

Ar ankščiau nebuvo iki mokyklinio amžiaus? Manau 7 m jau vaikas gali vienas būti. Bet pvz 3 m nu baisu

Kazkas

Susiduriau su tokia situacija, kai pagulde i infekcine Kaune. Sakė kad reiks susimoket uz lova arba palikti viena trimeti serganti vaika!! Proto neturi!! Tokiam amziui vienam sokas butu ir dar blogiau pasidarytu, o ne sveiktu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS