A. Veryga: pirmadienį bus svarstoma, kaip dar labiau griežtinti karantino sąlygas | Diena.lt

A. VERYGA: PIRMADIENĮ BUS SVARSTOMA, KAIP DAR LABIAU GRIEŽTINTI KARANTINO SĄLYGAS

Lietuvoje negerėjant situacijai dėl koronaviruso plitimo, Vyriausybė pirmadienį peržiūrės karantino sąlygas, sako laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Neturim eksponentinio augimo, bet kiekvieną savaitę matom augantį atvejų skaičių. O tai reiškia, kad tų priemonių, kurios šiuo metu yra taikomos, tikrai nebepakanka“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė A. Veryga.

Anot ministro, pirmadienį Vyriausybės COVID-19 valdymo komitete bus peržiūrimos karantino sąlygos.

„Bus diskutuojama apie tai, kokių naujų priemonių reikėtų ir būtų galima imtis tam, kad atvejų skaičius pradėtų mažėti“, – komentavo jis.

Pasak A. Verygos, komitete bus svarstomos priemonės, susijusios darbo reglamentavimu.

„Bus kalbama tiek apie priemones darbo vietoms, ką būtų galima griežčiau reglamentuoti: tą patį nuotolinį darbą, kaukių dėvėjimą ne tik ten, kur klientai aptarnaujami, bet ir kai yra bendraujama su kolegomis“, – komentavo jis.

Ministras teigė, kad ir vėl bus keliamas klausimas dėl nuotolinio ugdymo, taip pat bus siūloma atsisakyti arba atidėti jau suplanuotas karantino taisyklių išimtis.

Bus kalbama tiek apie priemones darbo vietoms, ką būtų galima griežčiau reglamentuoti: tą patį nuotolinį darbą, kaukių dėvėjimą ne tik ten, kur klientai aptarnaujami, bet ir kai yra bendraujama su kolegomis.

„Siūlysim pirmadienį atidėti įsigaliojimą išimčių ir muziejams, ir kitoms kultūros įstaigoms, tikrai dabar ne laikas tokiems reiškiniams“, – teigė A. Veryga.

Pagal anksčiau patvirtintą tvarką, nuo gruodžio 10 dienos planuota leisti muziejų ir galerijų lankymą ne didesnėmis nei dviejų žmonių grupėmis. Taip pat bus leidžiamos ekskursijos, kai jose dalyvauja ne daugiau nei du asmenys, išskyrus šeimos narius.

Ministras taip pat akcentavo, kad neplanuojam taikyti ir išimčių slidinėjimo trasoms, nepaisant to, jog žmonės tuomet gali rinktis keliones į kitas šalis.

„O jeigu, kaip jūs sakot, žmonės tikrai yra iki tokio laipsnio išprotėję, kad, nepaisant nieko, važiuos, kur tik nori – į Lenkiją, dar kažkur, kur atsidarinės trasos – tai būtų gerai, kad tie patys žmonės grįžę nepriekaištautų, kad jiems sudėtinga gauti gydymo paslaugas, kad ligoninės yra perkrautos. Man tikrai makabriškai skamba tokie argumentai, aš jų nesuprantu“, – komentavo A. Veryga.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, Lietuva yra viena iš pirmaujančių šalių Europoje pagal 100 tūkst. žmonių per pastarąsias dvi savaites tenkančius susirgimus.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas:


Primename, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 2514 naujų COVID-19 ligos atvejų, dėl koronaviruso mirė 26 žmonės. Tai didžiausias naujų atvejų skaičius per parą nuo pandemijos pradžios. Ketvirtadienį taip pat buvo pranešta apie rekordinį nustatytų atvejų skaičių – 2450.

Per praėjusią parą pasveiko 864 žmonės.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 69 tūkst. 582 asmenys, 40 tūkst. 926 – tebeserga, 27 tūkst. 760 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 590 žmonių, dėl kitų priežasčių mirė 306 užsikrėtusieji.

Per praėjusią parą ištirti 11 tūkst. 693 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 304 tūkst. 400.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Kadencija jau pasibaigus, laikas gražintį tą Napoleoną į gimtają, pagal profesiją, šeštają palatą Rokiškije..... O dar ir skinheadu plikis prisimeta...

Defektuoti siautėja ...

Štai ką tik prezidentas pasakė , sveikatos komisija rekomenduoti gali ir nepaprastąją padėtį :) Naujai išrinkti taip papurtys , kad buvusį ministrą su ašaromis akyse prisiminsite ....Landsbergiukas seniai apie tai svajojo . Ruoškitės covididiotai , per jus kentės visa Lietuva : žmonės , verslai , pramogos , švietimas ...

Veryga,

eik tu na****!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS