Trims „Maximos“ darbuotojoms nustatytas koronavirusas, daugėja ir pasveikusiųjų | Diena.lt

TRIMS „MAXIMOS“ DARBUOTOJOMS NUSTATYTAS KORONAVIRUSAS, DAUGĖJA IR PASVEIKUSIŲJŲ

  • 3

Prekybos tinklas „Maxima“ praneša apie tris naujus savo darbuotojų susirgimų COVID-19 infekcija atvejus ir šešis per šią savaitę jau pasveikusius darbuotojus. Šeštadienį, lapkričio 7 dieną, koronavirusu užsikrėtė darbuotojai Vilniuje ir Kretingoje. Parduotuvėse ir kituose padaliniuose, kur dirbo COVID-19 susirgusios darbuotojos, yra atlikta pilna dezinfekcija.

„Kasdien vis daugėjant šalyje užsikrėtimo COVID-19 infekcija atvejų, fiksuojami susirgimai ir tarp mūsų darbuotojų. Vakar koronavirusas nustatytas dar trims „Maximos“ darbuotojoms, tačiau labai džiaugiamės, kad kasdien vis daugiau darbuotojų pasveiksta. Per šią savaitę jau šeši darbuotojai pasveiko ir įveikė koronavirusą. Parduotuvių ir kitose patalpose, kuriose dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra papildomai išvalytos ir atlikta pilna vidaus dezinfekcija. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir imamės visų rekomenduojamų prevencinių veiksmų, kurie padėtų išvengti COVID-19 susirgimų plitimo“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ nuo COVID-19 pandemijos pražios visuomenei informuoja apie kiekvieną COVID-19 užsikrėtusių darbuotojų atvejį.

Vakar COVID-19 infekcija nustatyta Vilniaus „Akropolyje“ esančios „Maxima XXXX“ parduotuvės darbuotojai. Ji paskutinįsyk darbo vietoje buvo lapkričio 3 dieną. Dvi kolegės, kurios galima kontaktavo su sergančiąja COVID-19, saviizoliavosi. Taip pat koronavirusu užsikrėtė „Maximos“ admistracijos darbuotoja.

Koronavirusu užsikrėtusi Kretingoje, Žemaitijos al. 29, esančios „Maxima X“ parduotuvės darbuotoja paskutinįsyk savo darbo vietoje buvo lapkričio 2 dieną. Artimų kontaktų nei su pirkėjai, nei kitais kolegomis nebuvo.

Parduotuvės, kuriose dirbo COVID-19 užsikrėtusios darbuotojos, yra išvalytos ir pilnai dezinfekuotos. Pasak E. Dapkienės, šios „Maxima“ parduotuvės darbuotojai ir pirkėjai gali jaustis saugiai ir toliau lankytis šiose parduotuvėse

„Šiuo metu laikomės itin sugriežtintų higienos reikalavimų: reguliariai dezinfekuojami pirkinių vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija. Darbuotojai yra supažindinti su papildomomis rekomendacijos vengti tiesioginių tarpusavio kontaktų ir laikytis saugaus atstumo. Taip pat skatiname savo darbuotojus tirtis dėl COVID-19 nustatymo profilaktikos tikslais visose savivaldybėse, kurios tik organizuoja tokius tyrimus“, – pažymi E.Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso. Darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien „Maxima“ darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

Šiuo metu visoje Lietuvoje yra ribojamas į parduotuves patenkančių pirkėjų srautas. Pirkėjų prašoma parduotuvėse laikytis saugaus – 2 metrų – atstumo, nepamiršti dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis, kurias galima rasti prie įėjimo. Visose „Maxima“ parduotuvėse atėjusiems apsipirkti yra galimybė nemokamai gauti apsauginę veido kaukę. Nemokamai apsauginės veido kaukės bus dalinamos iki lapkričio 11 dienos.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai COVID-19 infekcija yra diagnozuoti 93 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 31 darbuotojui yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 1237 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 100 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

anonimas

Kažin kur tos maximos darbuotojos visos susilindusios būna, kad dauguma neturi jokių kontaktų nei su kitais darbuotojais, nei su klientais? Kiek skaitau, visada tas pats - kontaktų neturėjo :-)))

kaip nesirgs jei kauno maximoje

buvo kavos degustacija,zmones gere kava be kaukiu,daugiau neisiu apsipirkti.

Gyventoja

Naikupės gatvėje nei kaukių, nei dezinfekcinio šiandien nebuvo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS