Uostamiesčio poliklinikose – persišaldžiusių pacientų gausa | Diena.lt

UOSTAMIESČIO POLIKLINIKOSE – PERSIŠALDŽIUSIŲ PACIENTŲ GAUSA

Pats vidurvasaris, tačiau ne vieną klaipėdietį į lovą guldo aukšta temperatūra ir labiau šaltajam sezonui būdingi ligos požymiai. Šeimos gydytojai patvirtino, kad pastaruoju metu sulaukia daugiau persišaldžiusių pacientų.

Kaltina virusą

Aukšta temperatūra ir bloga savijauta – tuo šiomis dienomis skundžiasi ne vienas klaipėdietis. Ne tik mažas, bet ir suaugęs.

Vaikus auginantys tėvai pastebi, kad aukšta temperatūra dažnai sukyla staiga ir be paaiškinamos priežasties. Nepastebima nei kosulio, nei skaudančios gerklės ar kitų persišaldymo požymių.

Tačiau vieną dieną pakilusi aukšta temperatūra, kitą dieną nukrinta, lyg nieko ir nebūtų buvę. Tad dažnas spėlioja, kad gal mieste siaučia koks nors virusas.

Skundai nestebina

Šeimos gydytoja Dalia Šalkauskienė ir jos kolegos patvirtino, kad pastarąsias porą savaičių išties vyrauja peršalimo tendencija, ypač tarp vaikų.

Sulaukiama daugiau pacientų, kurie skundžiasi šaltajam metų sezonui būdingais negalavimais: skaudančia gerkle, pakilusia temperatūra, bloga savijauta ir pan.

Tačiau gydytojų tokie skundai nestebina – persišaldyti galima ir vasarą. Tuo labiau kad ne vienas pacientas ir pats prisipažįsta greičiausiai persišaldęs. Kai kurie darbavosi sode, suprakaitavo, išsirengė arba "pertraukė" vėjas, nuėjus atsikvėpti į pavėsį.

Vasarą dažniau maudomasi įvairiuose vandens telkiniuose, kuriuose temperatūros taip pat būna įvairios.

Veikia temperatūrų kaita

"Daugiau būnama saulėje, suprakaituojama. Mašinose veikia kondicionieriai, dažniau pasitaiko oro temperatūrų svyravimų, gal yra ir kokių nors imuniteto defektų, tad persišaldymų šiandien registruojame daugiau", – patvirtino gydytoja.

Pasak D.Šalkauskienės, dominuoja laringitas, tonzilitas, prikimęs balsas, kosulys, kelias dienas nekrintanti aukšta temperatūra. Ji dažniausiai laikosi apie tris–penkias dienas.

"Nepastebime tokios tendencijos, kad pacientas skustųsi vienadiene aukšta temperatūra", – pridūrė šeimos gydytoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

klaipeda

temperatura 39 laikosi jau savaite ir nenukrenta ,savijauta prasta - kazkoks virusas ,manau .gripeks nelabai ir padeda.

Ilythiiri

Kondicionieriai .....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS