Užkrato grėsmė neslopsta: nauji atvejai fiksuojami ir Klaipėdoje | Diena.lt

UŽKRATO GRĖSMĖ NESLOPSTA: NAUJI ATVEJAI FIKSUOJAMI IR KLAIPĖDOJE

Dar nė neįpusėjus rugsėjui, kai po atostogų į darbovietes grįžo darbuotojai, o į mokyklas – moksleiviai, vėl išaugo užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičius. Naujų atvejų fiksuota ir Klaipėdos regione.

Virusas tebemigruoja

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pranešė, kad praėjusio penktadienio parą šalyje buvo nustatyti 53 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai.

Iš jų 13 – Kauno, 12 – Šiaulių, po devynis – Vilniaus ir Panevėžio, šeši – Klaipėdos, du – Tauragės, po vieną – Marijampolės ir Alytaus apskrityse.

Šiaulių, Kauno, Klaipėdos apskrityse penkių asmenų užsikrėtimo aplinkybės kol kas nėra žinomos.

Asmenys tyrėsi pajutę simptomus arba profilaktiškai.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad šie žmonės išvykę į užsienį nebuvo, su užsikrėtusiaisiais COVID-19 nebendravo.

Septyniolika susirgo po kontakto su anksčiau patvirtintu atveju (Tauragės, Alytaus, Marijampolės, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Vilniaus apskrityse).

Praėjusį penktadienį Klaipėdos apskrityje užfiksuotas vienas atvejis, susijęs su kariuomene.

Bendrovėje židinys plečiasi

Remiantis NVSC pranešimu, šeštadienio parą patvirtinti 39 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Septyni jų – Klaipėdos apskrityje.

Taip pat šeštadienį Kaune buvo patvirtinta 87 mirtis nuo koronavirusinės infekcijos.

Trys atvejai per šeštadienio parą Klaipėdos apskrityje patvirtinti žmonėms po kontakto su asmeniu, kuriam koronavirusinė infekcija buvo diagnozuota anksčiau.

Klaipėdos apskrityje patvirtinti keturi atvejai, siejami su bendrove "Klaipėdos energija". Su protrūkiu šioje įmonėje siejami 9 atvejai.

Imuniteto dar nėra

NVSC duomenimis, vienas COVID-19 atvejis nustatytas Klaipėdos licėjaus mokiniui.

Minėti asmenys tiek bendrovėje "Klaipėdos energija", tiek ir mokykloje užsikrėtė po kontakto su žmogumi, kuriam anksčiau patvirtintas virusas.

"Klaipėdoje pastaruoju metu susirgimų skaičius auga, gal ne taip gausiai, kaip kitur, bet yra daugiau nei liepos ar rugpjūčio mėnesiais. Nuo pandemijos pradžios nebuvo dienos, kad nebūtų nė vieno fiksuoto koronaviruso atvejo. Tiesa, mažėja įvežtinių, bet žmonės užsikrečia susibūrimuose, šventėse ar kitur. Nors to neišvengsime, dabar toks metas, kai žmonės daugiau būna patalpose, o imuniteto visuomenėje dar nėra", – teigė NVSC Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 3 386 infekcijos atvejai, iki šiol tebeserga 1 215 žmonės, 2 071 jau yra pasveikę.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

klp

Žiūrėkite, jau keli žmonės "užsikrėtė po kontakto su žmogumi, kuriam anksčiau patvirtintas virusas" - tai tą žmogų būtina griežtai bausti, gal net sodinti už tai, kad žinodamas, jog serga, platina užkratą. Nesiizoliuoja, nesikarantinuoja, o malasi tarp žmonių lyg niekur nieko. Arba tai nesveikos psichikos ligonis, arba sąmoningas užkrato platintojas.

tomas

Nepiskit proto. Klaipedoj 0 atveju . Nera buve cia to viruso , px visiems visi be kaukiu ir laižos su visais praeiviais ir nieko , kiek kartu akropolije visi vieni kitus apciaudejo apspjaude i burnas kosedami ir nieko 0 apvalus 0 susirgimu ... cia tie vienetai tik pas jus popieriuje bet ne realybeje

Praeivis

Reikia izoliuoti korespondentus, kurie dar vis rašo apie tą COVID... gal jiems irgi daugiau moka kaip ir medikams, tada viskas aišku...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS