V. Kasiulevičius prašo žmonių: būkite protingi, nes čia – ne vaikystės žaidimai | Diena.lt

V. KASIULEVIČIUS PRAŠO ŽMONIŲ: BŪKITE PROTINGI, NES ČIA – NE VAIKYSTĖS ŽAIDIMAI

  • 25

Profesorius Vytautas Kasiulevičius kovoje su koronavirusu dar kartą prašo žmonių sąmoningumo. 

„Būkit, žmonės,  protingi – nevažiuokite pas tėvus ir gimines šį savaitgalį. Neapgaudinėkite policininkų. Čia ne vaikystės žaidimai. Jau ir Lietuvos anesteziologai reanimatologai gali papasakoti, kaip atrodo prie ECMO prijungtas, be sąmonės ar ant pilvo gulintis, kad išgyventų, COVID-19 pacientas. Kosulys iki vėmimo nėra pati blogiausia išeitis, kol neprasideda citokinų audra. Patikėkit šį kartą, jeigu norite priartinti karantino švelninimą. Iki šiol viską darėme gerai, pabaikime šį reikalą ir balandžio mėnesį garbingai“, – ketvirtadienio pavakarę socialiniame tinkle rašo Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santaros klinikų Šeimos medicinos centro gydytojas.

Primename, kad nuo penktadienio viešosiose vietose reikia „dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones)“.

Vyriausybė nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 val. uždraudė per Velykas gyventojams vykti į kitus miestus ir miestelius, nei asmenys gyvena. Draudimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicinos pagalbą.

Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą nei savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto.

Seimui padidinus baudas, asmenims už karantino sąlygų pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų.

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, Vytautas Kasiulevičius, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

F

Farai net plikom galvom tikrrina automobilius ir jiems tai lestina jie krese kitus vairotojus krese kur komisaras nemato savu

koronavirusas

Kada pagaliau tas Vanga2 užsirauks?

Kauno dienai

Leiskit bent per šventes pailsėti nuo šito konservų panikieriaus. Jis BLOGINA ŽMONIŲ PSICHOLOGINĘ BŪKLĘ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS