Vaiko sveikatos pažymėjimas: ką reikia žinoti? | Diena.lt

VAIKO SVEIKATOS PAŽYMĖJIMAS: KĄ REIKIA ŽINOTI?

  • 0

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamentas primena, kad profilaktinio sveikatos patikrinimo pažymą, vaikų ugdymo įstaigoms, kasmet privaloma pateikti iki rugsėjo 15 d.

Vaiko sveikatos pažyma – tai ne formalus dokumentas, bet svarbus informacijos šaltinis ligų prevencijai. Kasmetinis profilaktinis vaiko sveikatos patikrinimas yra labai svarbus tam, kad būtų tinkamai įvertinta vaiko sveikata ir raida, laiku pastebėti ir išgydyti negalavimai ar sveikatos sutrikimai.

Sveikatos pažymoje gydytojas pateikia išvadas ir rekomendacijas pedagogams dėl vaiko galimybių dalyvauti ugdymo veikloje, įskaitant ir kūno kultūros pamokas. Jame taip pat nurodomos pirmosios pagalbos priemonės, jei vaikui prireiktų skubios pagalbos mokykloje dėl jo turimų sveikatos sutrikimų (alergijos, lėtinių ligų ir kt.).

Vaiko sveikatos pažyma yra privaloma visiems vaikams iki 18 metų lankantiems mokyklas, darželius, lopšelius, formalųjį švietimą papildančio ir neformaliojo vaikų švietimo mokyklas, vasaros stovyklas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS