A. Veryga apie iššūkius naujajai valdžiai: galime ir kariuomenę gatvėse pamatyti | Diena.lt

A. VERYGA APIE IŠŠŪKIUS NAUJAJAI VALDŽIAI: GALIME IR KARIUOMENĘ GATVĖSE PAMATYTI

Darbą Sveikatos apsaugos ministerijoje baigiantis Aurelijus Veryga sako, kad dešiniųjų valdžia šventiniu laikotarpiu susidurs su rimtais iššūkiais, kaip suvaldyti niekaip neslopstančią antrąją COVID-19 bangą ir kaip įtikinti gyventojus laikytis karantino taisyklių.

„Naujai valdžiai bus didelis iššūkis, kaip įtikinti visuomenę. Daug esame girdėję pasisakymų, kad galbūt bus nedraudžiama, o įtikinama. Pažiūrėsime, kaip seksis“, – antradienį spaudos konferencijoje žurnalistams sakė A. Veryga.

„Tikrai naujajai valdžiai reikės apsispręsti, kaip elgtis artėjant didžiosioms Kalėdų šventėms. Aš esu minėjęs, kad lapkričio ilgasis savaitgalis parodė, kad rekomendacijų buvo nesilaikoma, judėjimas buvo didelis. Po to kilo tam tikra užsikrėtimų banga. Kalėdos bus naujas iššūkis. Bet kaip jis bus sprendžiamas, aš nedrįsčiau spėlioti. Matyt, visi variantai yra realistiniai. Ir jei skaičiai neims mažėti, gali tekti imtis naujų priemonių“, – teigė jis, neatmesdamas galimybės, kad naujoji valdžia, ieškodama naujų priemonių, galinčių pažaboti pandemiją, svarstys šalyje įvesti ir nepaprastąją padėtį.

„Anksčiau buvusi opozicija, dabar jau pozicija yra kalbėjusi apie nepaprastąją padėtį. Aš už juos negaliu atsakyti, jie gali apsispręsti tokį sprendimą priimti. Jeigu būtų Lietuvoje įvesta nepaprastoji padėtis, tai galime ir kariuomenę gatvėse pamatyti. Ką gali žinoti“, – sakė A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Da

tik padeti galim suvaldyti ivedes karantina kur matyta visas balaganas jau lipa vieni ant kitu nesilaiko atstumu,ir nieko nemato, darikite tvarka juk seniai buvo laikas ivesti karantina ir nelaukti ir ne paso fokusus kurti, o karantina testi iki metu pabaigos, 180 dienu skelbkite karantina tada matisime rezultatus, ir nereiks kalbėti tuščiai, visus liektuvo skridžius tos kur varo be jokio reikalo aplink pasauli be reikalo malasi ir tempe ligas tik per tos kurortininkus mes nesusitvarkome karantinas padėti turi, laiku tvarkiti reikia, visus iki vieno ,priminti, kas yra šiandien o ne tukstančius skaičjoti per dienu dienas sergančiu,

Svarbiausia pelnas zmogus yra nulis

Kas dedasi prekybos centruose zmoniu srautai nereguliuojami kai kur nera ir dezinfekcinio skiscio sausos talpos taupo matyt.Niekas nereguliuoja srautu minios zmoniu parduotuvese ,darbininkai eina i darba statybose ,gamyklose kontaktu kiek nori . Daugelije imoniu, statybiniu firmu darbininkams isduodamos viena dvi kaukes savaiteje nera prieinamas dezinfekcinis skystis.Statybose nera kur ranku nusiplauti vargsas verslas taupo darbininkai valgo rengiasi ir irankius laiko tame pat vagonelije.Darbo inspekcija netikrina nedaro staigiu patikrinimu mirusi verga pakeis kitas.

Anonimas

beje per rossija24 naujienu vadovas labai panasus i ministra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS