A. Veryga: nėra reikalavimo gimdymo metu dėvėti kaukę | Diena.lt

A. VERYGA: NĖRA REIKALAVIMO GIMDYMO METU DĖVĖTI KAUKĘ

  • 4

Viešojoje erdvėje vis dažniau pasigirsta nuomonių, kad gimdyti dėvint apsauginę kaukę yra absurdas. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikina, kad prievolė dėvėti apsauginę kaukę gimdymo metu nėra numatyta.

„Pirmiausia, tokios prievolės niekas nėra nustatęs. Bent jau mes nesame nustatę. Kiekviena įstaiga tą riziką įvertina individualiai. Tais atvejais, kai veido apsaugos priemonės gali pabloginti sveikatos būklę, o šiuo atveju taip tikrai gali atsitikti, tai tokios prievolės nėra. Bet gali būti teorinių aplinkybių, kada gali būti įtarimų, kad nėščioji ar gimdyvė yra arba turėjusi kontaktą su užsikrėtusiuoju, arba buvusi izoliacijoje. Taigi siekiant apsaugoti nuo ligos išplitimo toje įstaigoje, gali būti tokie reikalavimai nustatyti, tačiau, kaip sakiau, tai yra labai individualu, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga. – Kadangi nėra nustatyta prievolės, negali būti taikomos ir baudos.“

Jis pabrėžė, kad visus atvejus reikėtų vertinti labai individualiai.

Paprašytas įvertinti atvejį, kai gimdyvei neužsidėjus kaukės medikas atsisakė priimti gimdymą, ministras teigė, kad sunku komentuoti, kai nėra žinomos situacijos aplinkybės.

„Teoriškai, jeigu asmuo buvo užsikrėtęs, toks reikalavimas galėjo būti. Net jeigu žmogus yra sergantis, jeigu dėl jo ligos ar būklės kaukės neišeina dėvėti, tuomet personalas turėtų  dėvėti apsaugos priemones“, – sakė A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaukė

Veryga toks geras. Leidžia kaukes nenaudoti gimdant. Kas bus, jei kūdikis gims su kauke? Nenubaus?

Anonimas

Tai ką- čia pačios akušerės tokios sadistės?

B.B.d

VVerygha , eik gimdyk :-))))))) nu pyszdec pezaliotojas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS