A. Veryga apie leidimą prekiauti silpnuoju alkoholiu paplūdimuose: blogai vertinu | Diena.lt

A. VERYGA APIE LEIDIMĄ PREKIAUTI SILPNUOJU ALKOHOLIU PAPLŪDIMUOSE: BLOGAI VERTINU

  • 9

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga neigiamai vertina antradienį Seimo priimtą siūlymą sušvelninti prekybą silpnu alkoholiu paplūdimiuose bei lauko kavinėse.

„Blogai vertinu, manau, kad alkoholiui ten – ne vieta. Aš esu tai ne kartą sakęs. Tenka tik apgailestauti, kad yra blaškomasi. Ne tik mano supratimu, bet ir tarptautinių organizacijų raštiškais patikinimais, Lietuva tinkamai elgiasi priimdama tokius sprendimus. Galų gale ir visuomenės apklausos parodė, kad visuomenė gerai juos vertina. Na, bet artėja rinkimai. Aš manau, kad atsiranda noro pataikauti tam tikra prasme visuomenei. Žinoma, kaip demokratiškos šalies politikai, kiekvienas galime turėti ir reikšti savo nuomonę iri balsuoti laisvai. Bet aš vertinu neigiamai tokius sprendimus“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė jis.

Antradienį Seimas pritarė grupės parlamentarų siūlymui sušvelninti prekybą silpnu alkoholiu paplūdimiuose įrengtose nestacionariose viešojo maitinimo vietose. Nuo rugpjūčio mėnesio iki 15 laipsnių stiprumo alkoholiu bus galima prekiauti paplūdimiuose ir lauko kavinėse.

Už Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas balsavo 68 Seimo nariai, prieš buvo 2 ir susilaikė 2.

„Netikėta. Pavyko atšaukti nelogišką ir neproporcingą draudimą. Laikinose lauko kavinėse ir paplūdimiuose bus galima atsakingai ir protingai išgerti vyno taurę ar alaus bokalą. Savivaldybės galės dėl to spręsti pačios. Gera žinia smulkiam verslui, turizmui, savivaldai ir visiems laisviems ir atsakingiems žmonėms“, – savo feisbuko paskyroje teigė Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Draudimas prekiauti daugiau nei 15 laipsnių alkoholiu galios ir toliau.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

O kai mes džiaugiamės kai ant šios žemės neliks tavęs lietuva turbūt suteiks dar vieną metinį laisvalaiki

Man svarbiausia

kad atsiranda va tokie pasikėlę glušai ir pradeda diktuoti ką man gerti ir ką valgyti. Argi taip galima elgtis su savo šalies gyventojais, jeigu tu juos gerbi? Jeigu yra xroniai benamiai ar kaimo(miesto) bambaliniai kurie išėję į zapojų iš jo gryžta tik tada kai pinigai pasibaigia, tai NEREIŠKIA KAD VISI KITI GYVENTOJAI TOKIO LYGIO. Kad gražino sausą vyną ir alų į pajūrį - gerai. Mielu noru po dienos pliaže, prisėdus lauko kavinėje žiūrėdama į jūrą išgersiu vieną gero vyno taurę. Kaip ir praeitais metais.

Užuojauta

Vargšai tokie kaip Veryga ar Karbauskis,kurie nuo taurės vyno ar alaus ima ir pasigeria.O dėl draudimų...Tada reikėtų uždrausti visoje Palangoje parduoti vyną ar alų,nes kas geria iki pasigėrimo, ir be pliažo ras tam vietą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS