A. Veryga: esame buvusio piko viduryje | Diena.lt

A. VERYGA: ESAME BUVUSIO PIKO VIDURYJE

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad, lyginant su balandžio mėnesiu, Lietuva pagal COVID-19 atvejų skaičių yra buvusio piko viduryje.

„Mes esame kažkur per vidurį to buvusio pačio pagrindinio, didžiausio piko. Taip ir vertinti, matyt, reikėtų, mes maždaug tiek turim atvejų. Kas tik yra šiek tiek kitaip, negu buvo per patį piką – tada kilimas buvo labai greitas, labai staigus. Dabar mes stebime, kad tas kilimas yra, bet jis nėra toks eksponentinis, jis nėra labai greitas. Tai nereiškia, kad mes galime nusiraminti ir nekreipti į jį dėmesio, bet pats plitimas, pats plitimo greitis yra šiek tiek kitoks“, – situaciją Lietuvoje komentavo A. Veryga.

Lietuvai perkopus rizikingą COVID-19 ribą – pasitarimas su Baltijos kolegomis

Lietuvai perkopus 16 koronaviruso atvejų šimtui tūkstančių gyventojų ribą, šią savaitę bus rengiamas pasitarimas su Baltijos valstybėmis dėl tolesnių veiksmų, sako sveikatos apsaugos ministras.

Pasak jo, šiuo metu derinama galimybė surengti nuotolinę konferenciją, kurioje dalyvautų Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų bei sveikatos apsaugos ministrai.

„Tikimės, kad šią savaitę pavyks tokį susitikimą suorganizuoti, pasitarti ir pasikalbėti, kokios nuostatos Baltijos šalys ketina laikytis ateityje žinant, kad mūsų sergamumo rodikliai šimtui tūkstančių gyventojų perkopė 16 atvejų šimtui tūkstančių gyventojų“, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo jis.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 32 nauji koronaviruso atvejai, bendras skaičius siekia 2906.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 967 asmenys, 1840 pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 4890 žmonės.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje užfiksuoti 188 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 1535 ėminiai, iš viso iki šiol ištirti 639 tūkst. 44 ėminiai.

Vaizdo įrašas:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

as

Viska apie Veryga ir jo sprendimus pasako sis sakinys iskonteksto: Man pačiam teko dirbti psichiatru ir dirbau su priklausomais žmonėmis. Ir siaip Veryga jaucia pavoju iszmoniu,tai Skvernelis ginkla padovanojo. Verygos zodziai: Ginklą aš turiu jau daug metų ir turėjau jį savigynai,Tačiau sveikatos apsaugos ministru būsiu ne amžinai.

juk

aiskiau nepasakysi esame pusiaukeleje PSO sorosprogramos vidury o pabaiga kazkur /anapus/?...

M

Tikroji musu operaciju vadovo Kornelijaus paskirtis skleisti propaganda: kaip tai nacistinej vokietijoj dare Gebelsas. Ten zydai buvo, dabar pagyvene zmones yra raupsuoti. Jeigu lietuvos propagandos vado verygos visus melus surasytu kasnors I knyga....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS