A. Veryga: poreikio įvesti lokalų karantiną COVID-19 paveiktose savivaldybėse nėra | Diena.lt

A. VERYGA: POREIKIO ĮVESTI LOKALŲ KARANTINĄ COVID-19 PAVEIKTOSE SAVIVALDYBĖSE NĖRA

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia kol kas nematąs poreikio įvesti lokalų karantiną koronaviruso infekcijos paveiktose savivaldybėse, nes, pasak jo, paveiktose srityse išplitę COVID-19 židiniai yra gana aiškūs.

„Kol kas nesvarstoma, nes kol kas židiniai, nors ir plačiai išplitę, bet yra pakankamai aiškūs. Ir, aišku, užtrunka išsiaiškinimas, visų kontaktų suradimas, bet vis tik tai yra pakankamai aiškios vietos, aiškūs plitimo keliai ir dėl to, matyt, nėra poreikio skelbti karantiną“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

„Juo labiau kad savivaldybės imasi ir įgyvendina priemones, kurias turi ir gali įgyvendinti ir be karantino paskelbimo. Aš jau minėjau tiek apie renginius, tiek apie nuotolinį mokymąsi, tiek apie kitas priemones, kurioms visai nebūtina skelbti karantiną“, – pridūrė jis.

A. Veryga teigia, kad galimybės, jog karantinas būtų skelbiamas kažkurioje iš paveiktų savivaldybių nereikėtų atmesti, tačiau akcentuoja, kad tai būtų daroma rekomenduojant Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC). Ministras pabrėžia, kad kol kas tokių rekomendacijų NVSC nėra pateikęs.

„Reikėtų NVSC rekomendacijos ir savivaldybės administracijos bendro kreipimosi kartu su (Sveikatos apsaugos – ELTA) ministerija ir Vyriausybe, kad būtų toks lokalus karantinas skelbiamas. Kol kas nė vienoje savivaldybėje mes tokios rekomendacijos iš specialistų epidemiologų neturime“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad labiausiai koronaviruso paveiktos yra Raseinių rajono, Radviliškio rajono ir Šiaulių miesto savivaldybės. Raseinių rajone per 14 dienų fiksuojamas 329,9 atvejo rodiklis 100 tūkst. gyventojų, Radviliškio rajone – 291,5 , o Šiaulių mieste –100,5.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, lokalus karantinas, viruso plitimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS