A. Veryga ragina neiti į „Žalgirio“ rungtynes: nusipirkę bilietus parėmėte klubą | Diena.lt

A. VERYGA RAGINA NEITI Į „ŽALGIRIO“ RUNGTYNES: NUSIPIRKĘ BILIETUS PARĖMĖTE KLUBĄ

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina gyventojus neiti į ketvirtadienį Kaune organizuojamas Kauno „Žalgirio“ ir Valensijos „Basket“ krepšinio rungtynes.

„Vertinu blogai tokį masinį dalyvavimą, bet man pats klausimas įdomus – visi laukia kažkokio stebuklingo draudimo, kad būtų būtinai uždrausta. Ar tikrai būtinai reikia ką nors uždrausti ir prie kiekvieno pastatyti po policininką, kad žmonės neateitų į rungtynes?“ – ketvirtadienį spaudos konferencijos metu sakė A. Veryga.

Pasak ministro, jis supranta sirgalius ir krepšinio klubus, tačiau paragino bilietus į rungtynes jau įsigijusius krepšinio gerbėjus nevykti stebėti varžybų gyvai.

„Jeigu jūs tikrai mylit savo komandą, nusipirkote bilietus, tokiu būdu padėjote klubui išgyventi, jis gali žaisti, gali funkcionuoti, galite ir neiti į tas rungtynes. Komanda, manau, puikiai supras, jeigu jūs taip ir pasielgsit – jūs pasielgsit pilietiškai, būsite parėmę klubą, įsigiję bilietus ir tuo pačiu būsite apsaugoję ir savo, ir ten kitų ateinančių žmonių sveikatą“, – kalbėjo A. Veryga.

Vis dėlto nusprendusius rungtynes stebėti gyvai ministras paragino „laikytis tvarkų“.

„Jos tam ir yra sukurtos – kad žmonės laikytųsi atstumų, dėvėtų kaukes, nesusigrūstų po to kažkur pagauti azarto, kai rungtynės įsibėgėja, – ir tada ta rizika bus tikrai santykinai valdoma“, – pridūrė ministras.

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį žais Eurolygos rungtynes su Valensijos „Basket“ ekipa, prieš rungtynes žiūrovams matuojama temperatūra.

Žiūrovų skaičius šiuo metu sporto renginiuose neribojamas, tačiau būtina išlaikyti saugius atstumus, todėl „Žalgirio“ arenoje gali tilpti apie 7 tūkst. žiūrovų.

Praėjusias Eurolygos Kauno „Žalgirio“ rungtynes namuose stebėjo kiek daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų.

Praėjusią parą registruotas rekordinis koronaviruso atvejų skaičius – 424, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones vengti didesnių susibūrimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Pritariu Verygai

Jis davė tokį patarimą norėdamas apsaugoti bilietus įsigijusius 'sirgalius" ir mūsų mylimus ŽALGIRIO žaidėjus. Paklausykite Verygos: įsigijome tuos bilietus ir palikite juos kaip auką mylimai komandai. Neplatinkime ligos ir nesusirkime patys, kad paskui nereiktų nagų graužtis. Būkime sąmoningi ir nesusirkime bei neapkrėskime kitų!

Anonimas

SUNAUJOS DALBAJOBAI PRIE KO CIA ZALGIRIS IR LANSBERGIS VAZIUOKITE I DERIOVNE MUZIKAI

demesio

vatos maziau kritikuokite VERYGA .jus putkinui subine pabuciuokite
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS