A. Veryga: visuomenės tyrimą dėl persirgimo koronavirusu planuojama pradėti liepą | Diena.lt

A. VERYGA: VISUOMENĖS TYRIMĄ DĖL PERSIRGIMO KORONAVIRUSU PLANUOJAMA PRADĖTI LIEPĄ

Visuomenės tyrimą dėl to, kokia visuomenės dalis persirgo koronavirusu ir galėjo įgyti imunitetą, planuoja pradėti liepą, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Mokslininkai darys tyrimą, liepos 10, kiek turime duomenis, turėtų startuoti ir naudoti jau tuos testus, kurie vertina imuniteto susiformavimą“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė A. Veryga.

Pasak ministro, vis dėlto nėra tikimasi, kad persirgusi bus ženkli visuomenės dalis, be to, vis dar nėra aišku, kokiam laikui imunitetas šiam virusui susiformuoja.

„Kas dar komplikuoja tą situaciją, nežinome, kuriam laikui tas imunitetas formuojasi, ar žmogus gali pakartotinai užsikrėtęs vėl susirgti, kitus užkrėsti“, – teigė A. Veryga.

„Liga yra tikrai labai paslaptinga, virusas paslaptingas, mokslininkams ir klinicistams yra daugiau kol kas klausimų negu atsakymų, kaip iš tikrųjų čia su juo bus“, – pridūrė jis.

Naujausiais oficialiais duomenimis, Lietuvoje registruota 1733 užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

70-metis

Duodu 100%, kad nesirgau nei gripu dabar pervadintu korone jau 10 metų, o ir tai nebuvo joks gripas, o paprastas peršalimas. Ir nereikia man jokių tyrimų! Užsikniskit su jais veidmainiai. Durnininkit kitus.

Kiekgi tęsis

Kiekgi tęsis žmonių mulkinimas, tikrų faktų slėpimas, melavimas jiems. Ar nereikia pagaliau užsiimti teisėsaugai? 6 milijardai eurų, ES skirtų Lietuvai, kosminiai pinigai. Kur jie nusėda?

Lukka

Tyrimas kuris pats svarbiausias ir turėjo būti pradėtas kovo 16 d, bus pradėtas tik liepą. Iki tol meluos meluos ir meluos. Dar prašymas Kauno dienai, nepamirškit parašyti kada ir kur pradės, būsiu tarp pirmų norinčių, duod 99,9 kad prasirgau dar vasarį, kaip ir visi šeimos nariai ir bendradarbiai ir t.t. ir t.t.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS