Viceministrė: kol kas dar nėra aišku, kaip dažnai reikės skiepytis nuo COVID-19 | Diena.lt

VICEMINISTRĖ: KOL KAS DAR NĖRA AIŠKU, KAIP DAŽNAI REIKĖS SKIEPYTIS NUO COVID-19

Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė teigia, kad kol kas dar nėra aiškios schemos, pagal kurią gyventojams tektų skiepytis nuo COVID-19. Viceministrės teigimu, žinoma tik tai, kad trečioji sustiprinamoji dozė yra reikalinga, praėjus maždaug šešiems mėnesiams po vakcinacijos.

„Turbūt šiandien nepasakytume aiškios schemos, šiandien žinome, kad po šešių mėnesių yra reikalinga sustiprinamoji dozė“, – trečiadienį Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Bilotienė-Motiejūnienė.

„Šiuo metu vyksta ilgalaikis stebėjimas. Bet kokia nauja vakcina turi ne tik saugumą ir veiksmingumą, bet žiūrima ir kiek laiko vakcina veikia. Iš darytų tyrimų ir duomenų matome, kad po 6 mėnesių antikūnų skaičius sumažėjęs, vyresnio amžiaus asmenims – mažėja greičiau. Todėl sustiprinamoji dozė būtų reikalinga“, – sakė viceministrė.

Aušra Bilotienė-Motiejūnienė. G. Bartuškos/ELTOS nuotr.

Trečiadienį Vyriausybėje ekspertai aptarė vakcinų efektyvumą prieš delta atmainą. Ekspertų teigimu, atliktas tyrimas rodo, kad vakcinuoti asmenys turi dešimt kartų mažesnę riziką dėl COVID-19 atsidurti ligoninėje, taip pat, kad penkis kartus sumažėja galimybė užsikrėsti. Šie duomenys pateikti analizuojant „Pfizer-BioNTech“ gamintojo vakcinos „Comirnaty“ efektyvumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Tuoj bus COVID kaip gripas- sezoninis susirgimas .O skiepytis po gyd.rekomendacijos kiekvienas turi nuspresti savarankiškai įvertindamas savo amžių ir turimas savo problemas su sveikata,be tos dabartinės prievartos.

O

O jus pati ar skiepijotes siuo eksperimentiniu skysciu?Abejoju !

Ona

Nesibaigiantis biznis anot garsios mūsų europarlamentarės kuras pasišildymui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS