Vis daugiau vaistininkų dėvi kaukes, auga ir perkančiųjų gretos | Diena.lt

VIS DAUGIAU VAISTININKŲ DĖVI KAUKES, AUGA IR PERKANČIŲJŲ GRETOS

  • 3

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovams pradėjus kalbėti apie tai, kad medicininių kaukių dėvėjimas vėl taps ne rekomenduotinas, o būtinas, vaistinių atstovai sako, kad vaistinėse vėl didėja jas įsigyjančių gyventojų. Įsigyjama penkis kartus daugiau nei mėnesio pradžioje. Be to, vidinė pagrindinio vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ apklausa rodo, kad daugiau nei penktadalis vaistininkų jau dabar darbo metu dėvi kaukes.

Grigiškėse esančioje vaistinėje dirbanti vaistininkė Rima Latinienė sako, kad nebuvo meto, kai ji kaukių nedėvėjo, medicinos profesionalė pastebi, kad ir vis daugiau gyventojų įsigyja kaukių ir jas vėl pradeda dėvėti.

„Kasdien seku naujienas ir matau, kas vyksta pasaulyje. Skaičiai, kurie fiksuojami Lietuvoje rodo, kad turime vadovautis sveiku protu ir elgtis atsakingai. Esu vaistinės vedėja, kiekvienas darbuotojas laisvas rinktis, nes yra ir daugybė papildomų saugumo priemonių. Pas mus ir toliau du kartus per dieną su specialiomis priemonėmis plaunamos patalpos, dezinfekuojami paviršiai, tik vasarą sudėtingiau dėvėti pirštines“, – savo patirtimi dalinasi „Eurovaistinės“ vaistininkė.

Pasak R. Latinienės, savaitgalį ypač padaugėjo klientų, kurie vaistinėse ieškojo būtent kaukių. Perkama jau nebe vienetais, kaip buvo įprasta vasaros dienomis, o ir dėžutėmis.

„Vyresnio amžiaus klientai atviri – juos neramina situacija Lietuvoje, todėl jie nori būti saugūs, kad namuose turės kokybiškų kaukių, kurias dėvėti rekomenduoju kiekvienam“, – priduria vaistininkė.

Susidomėjimas medicininėmis kaukėmis išaugo nuo liepos 9 d. Pasitaiko dienų, kai augimas siekia ir penkis kartus. Pasak „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovės Lauros Bielskės, klientai įsigyja kaukes, kad galėtų jas užsidėti čia pat dar būdami vaistinėje, kai kurie teigia jas perkantys savo artimiesiems – vyresnio amžiaus žmonės, dar kiti – savo namų vaistinėlei, kad prireikus nereikėtų jų ieškoti papildomai.

„Susidomėjimą medicininėmis kaukėmis lemia naujai nustatytų atvejų skaičius ir informacija apie kitų šalių veiksmus. Jeigu tik pasklinda žinia, kad apribojamas patekimas į tam tikras šalis, gyventojai vaistinėse ieško priemonių, kurios leidžia jaustis saugiau. Manome, kad artimiausiu metu susidomėjimas kaukėmis dar padidės ir klientai ims jas ne tik įsigyti, bet ir dar dažniau dėvėti“, – sako L. Bielskė.

Anot jos, įmonė užtikrinta dėl turimo apsauginių kaukių kiekio tiek darbuotojams, tiek klientams.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, kaukių dėvėjimas, apsauginės kaukės, Euovaistinė
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

prajuokino

dėvi dęl reklamos-nuo kiekvienos kaukytės žinot kokios babkės byra?Čia milijoninis verslas.

na

o kaip Seimo seneliai ar valgys kavinėse ir sėdės vienas kito šalia, ar jie gauna gydymą kiek žinau taip...nes operacijos mums nevyko per karantiną o Nausėdos tėtį operavo ir dar į Druskininkus patalpino, tai kaip suprasti? Vieniems išimtys kitiems namornikai

Ar jos dezinfekuotos?

O ar tos kaukės dezinfekuotos? Rodė kokiose nešvariose patalpose jas siuvą ir kaip jas vaikai ant grindų nukritusias renka .Ar dar didesnių ligom neužsikrėsime?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS