Vokietijoje nustatytas pirmas užsikrėtimo braziliška COVID-19 atmaina atvejis | Diena.lt

VOKIETIJOJE NUSTATYTAS PIRMAS UŽSIKRĖTIMO BRAZILIŠKA COVID-19 ATMAINA ATVEJIS

Vokietijoje nustatytas pirmas užsikrėtimo neseniai Brazilijoje atrasta, kaip manoma, labiau užkrečiama koronaviruso atmaina atvejis, penktadienį pranešė Heseno žemės sveikatos apsaugos pareigūnai.

Užsikrėtęs asmuo neseniai sugrįžo iš Brazilijos. Laboratoriniai tyrimai ketvirtadienį patvirtino, kad jis užsikrėtė naująja atmaina, žurnalistams sakė Heseno socialinių reikalų ministras Kai Klose (Kajus Kliozė).

Vokietijos Roberto Kocho instituto (RKI) instituto ekspertų teigimu, braziliška mutacija yra panaši į naują Pietų Afrikos Respublikoje aptiktą viruso atmainą, kuri laikoma užkrečiamesne nei anksčiau plitusios padermės.

Trečioji Britanijoje pasirodžiusi viruso atmaina kelia dar didesnį nerimą. Mokslininkai susirūpinę, kad šios greičiau plintančios viruso atmainos gali sukelti žaibiškų ligos protrūkių visame pasaulyje.

Kelios šalys jau įvedė draudimą įvažiuoti iš šalių, kur aptiktos naujosios viruso atmainos, arba prašo išvykstant turėti neigiamą COVID-19 testo atsakymą.

Viena garsiausių Vokietijos koronaviruso ekspertų virusologė Sandra Ciesek (Sandra Cyzek) sakė, kad Frankfurto universitetinė ligoninė ketvirtadienį gavo informacijos, jog užsikrėtęs žmogus, kuriam nepasireiškė jokie ligos simptomai, atskrido lėktuvu iš Brazilijos.

Lėktuvui nusileidus atliktas PCR (polimerazės grandininės reakcijos) testas patikimai parodė, kad asmuo užsikrėtęs braziliškąja viruso mutacija, sakė virusologė. Iki šiol vyksta tyrimas, siekiama atsekti paciento kontaktus, o tai užtrunka ilgiau.

Brazilų ekspertas Felipe Naveca (Felipė Naveka) neseniai naujienų agentūrai AFP sakė, kad Amazonės valstijoje aptikta braziliška atmaina „veikiausiai“ yra užkrečiamesnė, kaip ir naujosios Britanijos ir Pietų Afrikos Respublikos atmainos.

Pasak F. Navecos, ši atmaina, Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) apibūdinama kaip „kelianti nerimą“, galėjo išplisti visoje Brazilijoje ir jaui būti pagrindinė Amazonėje dominuojanti atmaina.

Vokietijoje taip pat registruoti užsikrėtimo britiškąja ir afrikietiškąja viruso atmainomis atvejai, tačiau kol kas juos pavyko izoliuoti, todėl didesnių užsikrėtimo židinių nėra.

Mokslininkai neturi duomenų, kad naujomis COVID-19 atmainomis užsikrėtę žmonės sirgtų sunkiau.

Vokietijoje penktadienį koronaviruso aukų skaičius nuo pandemijos pradžios perkopė 50 tūkstančių,

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS