Vyriausybė – prieš, kad vaikai būtų skiepijami privalomai | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ – PRIEŠ, KAD VAIKAI BŪTŲ SKIEPIJAMI PRIVALOMAI

Vyriausybė trečiadienį nepritarė Seimo narių siūlymui, kad vaikai Lietuvoje būtų privalomai skiepijami nuo poliomielito, tymų ir raudonukės.

Tokias pataisas teikė socialdemokratai Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Rasa Budbergytė ir Dovilė Šakalienė, reaguodami į pernykštį tymų protrūkį šalyje.

Vyriausybė teigia, kad privalomasis skiepijimas gali paskatinti neigiamą požiūrį į skiepijimus ir net skiepijimo aprėpčių sumažėjimą, o tarptautinės organizacijos rekomenduoja aktyviau komunikuoti apie skiepų naudą.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, esant privalomam skiepijimui vaikų neskiepijančios bendruomenės linkusios „izoliuotis, burtis į savo atskirus darželius“.

„Šalys, kurios turi įsidiegę tokias praktikas, pastebėjo, kad atsiranda dokumentų klastojimo ir vėliau yra sudėtinga nustatyti, ar tas vaikas yra skiepytas, ar ne“, – posėdyje sakė A. Veryga.

Vyriausybės duomenimis, skiepai nuo tymų ir raudonukės yra privalomi Bulgarijoje, Kroatijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Italijoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje, nuo poliomielito – Belgijoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Italijoje, Maltoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje.

Lietuvoje pernai fiksuoti daugiau nei 830 susirgimų tymais, užpernai – 30 susirgimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

qww

puikus sprendimas. Kas noret tiesos apie skeipus ir mokat angliskai pasiskaitykit nemokama e-knyga Dr. Alan Palmer "Truth will prevail. 1200 studies that refute vaccines claims". Suprasit kaip yra is tikruju. Nustebins manau daugeli, kai pamatai visu 100% irodytus didziulius skiepu pavojus/minusus ir labai maza tikraji efektyvuma.

ttt

visus skiepyti ir vardo neklausti

hmm

visa gyvenima buvau pries skiepus, bet kai siauteja tokios ligos tai jau geriau paskiepyt savo leliukus bent jau nuo paciu baisiausiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS