Vyriausybė spręs dėl COVID-19 vakcinos įsigijimo iš bendrovės „Moderna“ | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ SPRĘS DĖL COVID-19 VAKCINOS ĮSIGIJIMO IŠ BENDROVĖS „MODERNA“

Vyriausybei bus teikiamas siūlymas sudaryti išankstinę sutartį dėl COVID-19 vakcinos su ją kuriančia bendrove „Moderna“, sako kadenciją baigiantis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Buvo kalbama apie jau šeštąją vakciną iš kompanijos „Moderna“ pagal išankstinio pirkimo sutartį. COVID-19 valdymo komitete pritarta šios vakcinos įsigijimui, trečiadienį Vyriausybės pasitarimui bus teikiamas toks sprendimas“, – pirmadienį sakė ministras.

Pasak jo, Lietuva galėtų gauti beveik 500 tūkst. dozių šios vakcinos.

Taip pat, ministro teigimu, į Lietuvos siūlymą įsigyti vakcinos perteklių, jeigu jis atsirastų, atsiliepė Sakartvelas.

„Jie padėkojo už Lietuvos siūlymą susidarius galimybei jiems įsigyti Lietuvos vakcinos perteklių, jeigu toks būtų“, – teigė A. Veryga.

Vyriausybė yra apsisprendusi įsigyti tiek vakcinos nuo COVID-19, kad pakaktų paskiepyti 70 proc. šalies gyventojų.

Ministrų kabinetas taip pat yra nusprendęs, kad Lietuva su kitomis Europos Sąjungos valstybėmis dalyvaus įsigyjant visas kuriamas COVID-19 vakcinas, dėl kurių derasi Europos Komisija, o perteklius, jeigu toks atsirastų, būtų parduodamas Rytų partnerystės šalims.

„Moderna“ anksčiau oficialiai pranešė, kad jos eksperimentinė vakcina nuo COVID-19 pademonstravo 94,5 proc. veiksmingumą.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) yra sakiusi, kad Europos vaistų agentūra pirmąsias potencialias vakcinas nuo koronaviruso, dėl kurių jau pateikti klinikinių bandymų rezultatai, galėtų patvirtinti šių metų pabaigoje ar kitų metų pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS