Australai mokosi suteikti pirmąją pagalbą gyvūnams | Diena.lt

AUSTRALAI MOKOSI SUTEIKTI PIRMĄJĄ PAGALBĄ GYVŪNAMS

  • 2

Australai mokomi ne tik to, kaip važiuoti be incidentų, bet ir kaip suteikti pirmąją pagalbą partrenktiems laukiniams gyvūnams. Susidūrimai kelyje su laukiniais gyvūnais Australijoje nėra retas reiškinys, tačiau prasidėjus sausajam sezonui, nelaimėlių keturkojų keliuose daugėja. Apie tai – LNK reportaže.

Australijoje pastebėti, o neretai ir susidurti su gatvėje besiilsinčiu laukiniu gyvūnu anaiptol nėra retenybė.

„Kadangi naktys vėsios, o keliai būna šilti, nemažai gyvūnų naktį išeina ant kelių pasišildyti ir tada juos partrenkia automobilis“, – pasakojo veterinarijos gydytojas. Tad susižeidžia, o kartais ir žūsta ir Australijos simboliu laikomos kengūros, ir daugybė kitų gyvūnų. „Gydėme partrenkus krokodilus, gyvates ir net jūros vėžlį.“

Jau antrus metus iš eilės, remiantis 2022 m. pateiktomis draudimo išmokomis, Katerinos miestas Australijoje užima pirmą vietą sąraše dėl susidūrimų su laukiniais gyvūnai. Aiškėja, kad vienas iš septynių vairuotojų nežino, ką daryti partrenkus gyvūną.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Jei prieš jus išbėga gyvūnas, rekomenduojame atsispirti pagundai pasukti automobilį pernelyg staigiai, nors tai gali atrodyti šiek tiek priešingai intuicijai. Prioritetas šiuo atveju yra apsaugoti save, savo keleivius ir kitus vairuotojus“, – kaip elgtis kelyje pamačius gyvūną, pasakojo ekspertas.

Australijoje netgi rekomenduojama sužeistą gyvūną apžiūrėti pačiam ir patikrinti, ar šalia jo nėra jauniklių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Ar turniketus naudoja?

Ttt

O LT idiotai barsto žiurknuodžius ir šunis karia:(

SUSIJUSIOS NAUJIENOS