Kinijoje skraidantis dronas liepsnosvaidis naikina vapsvų lizdus | Diena.lt

KINIJOJE SKRAIDANTIS DRONAS LIEPSNOSVAIDIS NAIKINA VAPSVŲ LIZDUS

Vidurio Kinijoje bepilotė skraidyklė, prie kurios buvo pritaisytas liepsną svaidantis įrenginys, naudojama siekiant sunaikinti daugiau kaip 100 žmonėms pavojų keliančių vapsvų lizdų.

Savanorių grupė „Blue Sky Rescue“, dalyvaujanti paieškų ir gelbėjimo operacijose, parengė bendrą projektą su kaimiškų vietovių gyventojais Džongo apygardoje netoli Čongčingo miesto.

Buvo surinkta 80 tūkst. juanių (apie 10,1 tūkst. eurų) suma dronui įsigyti ir pritaisyti prie jo benzino baką su maždaug rankos ilgio vamzdeliu ir purkštuku.

„Blue Sky Rescue“ paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti drono, varomo šešiais sraigtais, vėliausia misija. Aparatas pakibo prie lagamino dydžio vapsvų lizdo ir, operatoriui paspaudus uždegimo mygtuką, paleido degančio skysčio čiurkšlę.

„Degančio vapsvų lizdo pelenai galiausiai atitrūko ir nukrito, o aplinkiais gyventojai plojo ir gyrė gelbėtojų komandą“, – sakoma valstybinės televizijos „Chongqing TV“ paskelbtame pranešime.

Straipsnyje cituojamas vienas gyventojas, dėkojęs „Blue Sky Rescue“ už pagalbą jo kaimui: „Dabar mums nebereikės nerimauti, kad būsime sugelti vapsvų.“

„Blue Sky“ nurodė iki šiol sunaikinusi 11 lizdų, bet jų dar likę daugiau kaip 100.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Prieš keliasdešimt metų

jie žvirblius išnaikino. Ilgai to padarinius srėbė - daug žalos prisidirbo. Nepasimokė.

reikėtų tokio virš 141 pateptojo

gal dar spėtų išsigelbėti Lietuva.

Kopūstas.

PAŽANGA,Bent jau ne apie korona rašo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS