Laukinio gyvūno paieška prie Berlyno baigėsi, paaiškėjus, kad tai greičiausiai buvo šernas | Diena.lt

LAUKINIO GYVŪNO PAIEŠKA PRIE BERLYNO BAIGĖSI, PAAIŠKĖJUS, KAD TAI GREIČIAUSIAI BUVO ŠERNAS

  • 4

Vokietijos policija penktadienį baigė laukinio gyvūno, kuris, kaip iš pradžių manyta, buvo Berlyno apylinkėse klaidžiojanti liūtė, paiešką ir pranešė, kad greičiausiai tai buvo šernas.

Naktį į ketvirtadienį už sostinės esančioje gatvėje du žmonės pastebėjo ir nufilmavo, kaip liūtę primenantis gyvūnas vejasi šerną.

Mėgėjiškas vaizdo įrašas akimirksniu išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose, tapo gausybės memų tema ir sukėlė didelį susidomėjimą Vokietijoje.

Tačiau jų pasakojimas ir tai, kad policijos pareigūnai sakė iš policijos automobilio pastebėję kažkokį laukinį gyvūną, buvo vieninteliai įrodymai.

Nedidelio Kleinmachnovo miesto meras Michaelis Grubertas penktadienį apie 13 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku žurnalistams sakė, kad paieškos baigėsi, ekspertams nustačius, kad tai greičiausiai buvo kitas gyvūnas, daug dažniau sutinkamas šiame regione.

„Viskas rodo, kad tai ne liūtė“, – sakė M. Grubertas.

Pirminiame mėgėjiškame vaizdo įraše liūte palaikytas gyvūnas buvo, kaip manoma, šernas.

Du specialistai, tarp jų vienas iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR), įvertino filmuotą medžiagą, palygino jį su sėlinančių liūtų vaizdais ir nustatė ryškius skirtumus.

„Abu priėjo prie išvados, kad tai jokiu būdu nebuvo liūtas“, – sakė Kleinmachnovo miesto atstovė spaudai Martina Bellack (Martina Belak).

„Liūtė tiesiog neišnyksta ore“

Daugiau nei 30 valandų rajono gyventojams buvo patariama būti atsargiems, vengti miškų ir saugoti naminius gyvūnus ir gyvulius.

Nors atsirado piliečių, kurie suteikė informacijos pareigūnams apie tariamą laukinio gyvūno buvimo vietą tvirtindami girdėję garsų riaumojimą, tačiau, patikrinus tas vietas, jo rasti nepavyko.

Pareigūnai, naudodami naktinio matymo prietaisus ir dronus, naktį į penktadienį šukavo į pietvakarius nuo Berlyno nutolusių priemiesčių gatves, tačiau nesėkmingai, todėl paiešką miškuose atšaukė iki aušros.

M. Grubertas anksčiau visuomeniniam transliuotojui RBB sakė, kad be veterinarijos gydytojų ir medžiotojų paieškos operacijoje taip pat dalyvavo profesionalūs pėdsekiai, kurie ieškojo mėšlo ar kruvinų grobio liekanų.

Didžiulėje paieškos operacijoje dalyvavo daugiau kaip 100 policijos pareigūnų, buvo pasitelkti sraigtasparniai ir termovizorinės kameros.

„Tai negali tęstis kelias dienas“, – sakė meras.

Pareigūnai teigė, kad nė vienas iš dviejų dešimčių registruotų liūtų Brandenburgo žemėje, esančioje aplink Berlyną, nebuvo dingę, todėl policijai beliko aiškintis, ar žvėris nebuvo laikomas neteisėtai.

Laukinės gamtos ekspertas Derkas Ehlertas (Derkas Ėlertas) anksčiau išreiškė abejonę, ar tai iš tikrųjų galėjo būti liūtė, nes nuo ankstyvo ketvirtadienio ryto nebuvo pastebėta jokių žvėries pėdsakų.

„Liūtė tiesiog neišnyksta ore“, – sakė jis visuomeniniam radijui.

D. Ehlertas ir kiti specialistai taip pat atkreipė dėmesį į vaizdo įraše matomą palyginti trumpą padaro uodegą ir dideles ausis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

issigandes

siaubas,gerai kad ne drakomas.

jau pabėgo

ten ne šernas, bet užsimaskavęs anūkėlis

apupet galima... tai liute... tai sernas...

gerai kad voveres su krokodilu nesupainiojo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS