Stounhendže tūkstančiai švenčia vasaros saulėgrįžą | Diena.lt

STOUNHENDŽE TŪKSTANČIAI ŠVENČIA VASAROS SAULĖGRĮŽĄ

Tūkstančiai naujojo amžiaus sekėjų, druidais save laikančių žmonių ir šiaip pasilinksminti nusiteikusių entuziastų sekmadienį susirinko prie senovinio akmenų rato Stounhendže paminėti vasaros saulėgrįžos – ilgiausios metų dienos šiaurės pusrutulyje.

Maždaug 23 tūkst. Saulės stebėtojų susirinko Solsberio lygumoje, esančioje maždaug už 130 km į pietvakarius nuo Londono, pranešė policija.

Tačiau Saulė buvo išlindusi tik trumpam, tad linksmybės truko trumpiau nei ankstesniais metais. Teisėsaugos pareigūnai pranešė, kad dėl narkotikų buvo areštuoti devyni žmonės – mažiau nei anksčiau.

Per šventę, kurioje dalyvauti buvo galima kaip kas išmano, lankytojai bučiavo akmenis, šokėjai sukosi ant žolės, būgnininkai mušė būgnus. Jogos entuziastų grupelė surengė trumpą pamoką, poros atnaujino savo įžadus.

Stounhendžas, vienas Didžiosios Britanijos simbolių, yra tarp populiariausių šalies turistų traukos centrų. Jis buvo pastatytas trimis etapais laikotarpiu nuo 3 000 metų prieš mūsų erą iki 1 600 metų prieš mūsų erą. Šio akmenų rato paskirtį vis dar bandoma išsiaiškinti.

GALERIJA

  • Stounhendže tūkstančiai švenčia vasaros saulėgrįžą
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NA NA

kadangi Lietuvai yra krauju primestas svetimas kryžiuočių tikėjimas ,o tiksliau ant kryžiaus barbariškai pakabintas ir nukankintas žmogus ______tai Lietuvoje nelabai eskaluojama ,kad Anglijoje , būtent yra švenčiama pagonių , saulėgrąžos metas ir apeigos surištos su tikėjimu gamtos dievais ir jos ryšį su žmogumi ,tai į ką tikėjo lietuviai ,,,,sėkmės atsigręžti į savo dievus ,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS