Moliūgų pyragas su šokoladu ir riešutais | Diena.lt

MOLIŪGŲ PYRAGAS SU ŠOKOLADU IR RIEŠUTAIS

  • 1

Sekmadienį metas namus papuošti pyragų aromatu. Gardus kąsnelis prie kavos ar arbatos puodelio suteiks šypseną kiekvienam.

Reikės

~300 g miltų,

1 šaukštelio cinamono,

1 šaukštelio kepimo miltelių,

3/4 šaukštelio druskos,

230 g sviesto (kambario temperatūros),

200 g rudojo cukraus,

1 didelio kiaušinio,

2 šaukštelių vanilės ekstrakto,

450 g moliūgų tyrės,

250 g kapoto šokolado,

70 g kapotų riešutų.

Gaminimas:

Įkaitinti orkaitę iki 180°C. Orkaitės kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Inde sumaišyti miltus, moliūgų prieskonius, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde ištrinti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir supilti vanilės ekstraktą. Išmaišyti moliūgo tyrę (jei išmaišius sviestas virs grūdeliais, neišsigąskite – taip ir turi būti), įberti sausus produktus ir viską lengvai išmaišyti. Tuomet maišant suberti šokolado gabaliukus ir kapotus riešutus. Tešlą supilti ant kepimo skardos ir išlyginti. Kepti apie 30–40 min., kol pyrago kraštai atšoks nuo kepimo popieriaus, ir dantų krapštuką iš pyrago vidurio ištrauksite su vos keliais drėgnais trupinukais. Atvėsinti neišimant iš skardos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Danutė

Moliugo pyragas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS