Svogūnų pyragas su vištiena ir cukinija | Diena.lt

SVOGŪNŲ PYRAGAS SU VIŠTIENA IR CUKINIJA

  • 0

Savaitgalis – pyragų metas. Bet nebūtinai saldaus. Svogūnų pyragas su vištiena ir cukinija pradžiugins visus šeimos narius.

Reikės

Tešlai:

150 g miltų,

50 g kietojo sūrio,

kiaušinio,

žiupsnelio druskos,

100 g sviesto.

Įdarui:

200 g vištienos filė,

200 g cukinijos,

5 svogūnų,

2 kiaušinių,

150 ml grietinėlės,

2 šaukštų miltų,

100 ml pieno,

pagal skonį druskos,

pipirų,

0,5 šaukšto muskatų,

2 skiltelių česnako.

Paruošimo būdas

Miltus sumaišykite su druska. Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir gerai išmaišykite (turi išeiti tarsi dideli sviesto trupiniai). Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite tešlą.

Išminkytą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą, kol paruošite įdarą. Tešla išklokite sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.

Ruoškite įdarą. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite svieste su druska ir pipirais, kol gražiai apskrus. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, juos perpjaukite į kelias dalis ir dėkite kepti į sviestą. Išspauskite česnaką ir išmaišykite. Kepkite ant mažos ugnies, kol svogūnai gražiai paruduos.

Įberkite miltų ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Po poros minučių nukelkite nuo ugnies.

Į svogūnus sudėkite vištieną ir plonai pjaustytą cukiniją. Išmaišykite. Grietinėlę išplakite su kiaušiniais, druska, pipirais ir tarkuotu muskatu.

Plakinį supilkite į pravėsusius svogūnus ir gerai išmaišykite. Įdarą supilkite ant tešlos. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS