Žuvis pagal kulinarą Robertą: paruošite nesunkiai, o skonis įsimins ilgam | Diena.lt

ŽUVIS PAGAL KULINARĄ ROBERTĄ: PARUOŠITE NESUNKIAI, O SKONIS ĮSIMINS ILGAM

Šį sekmadienį žinomas kulinaras Robertas Ščesnavičius ir vėl nustebins žiūrovus – pasiruoškite patiems gardžiausiems vasariškiems eksperimentams! Unikalių skonių gerbėjams kulinaras pristatys net du patiekalus – azijietiškus blynelius ir jūros ešerį su daržovėmis.

Azijietiški blyneliai iš vandenyje pamirkytų ryžių paplotėlių su daugybe vasariškų ingredientų yra tai, ko reikia, jei norite nustebinti svečius ar artimuosius! Jie pagaminami nesunkiai ir ypač patiks tiems, kurie mėgsta netradicinius derinius, pavyzdžiui, šitake grybus, rūkytą anties filė bei mango vaisių. O ar ragautojai „Kulinarinio detektyvo“ rubrikoje sugebės atspėti blyneliams panaudotus ingredientus, pamatysime jau šio sekmadienio laidoje.

Kitoje, „Vasaros hito“ rubrikoje, Robertas parodys, kaip itin lengvai ir greitai išsikepti didįjį jūros ešerį. Pagaminimas išties nesudėtingas: svarbiausia tinkamai paruošti žuvį prieš kepimą. Kad patiekalas slepia daugybę netikėtų skonių, įsitikins ir laidos svečiai – maisto atliekų tvarkymo įmonės vadovas Vytautas Keršys ir logistikos vadovas Aurimas Šeikis.

Pastarieji laidoje pasidalins patarimais, kaip turėtume elgtis, kad išmestume kuo mažiau maisto. Svečiai siūlys pirkti tik tiek maisto, kiek ketinate jo suvartoti, ir niekuomet neiti į parduotuvę alkaniems. Taip pat jie papasakos ir apie tolimesnį maisto kelią – V. Keršys ir A. Šeikis žiūrovams atskleis, kaip iš maisto atliekų pagaminama elektra ir šiluma, bei papasakos, kad nuo 2024 m. visi namų ūkiai Lietuvoje jau turės rūšiuoti maisto atliekas. Anot pašnekovų, panašus projektas jau buvo vykdytas Šiauliuose: 1000 namų ūkių buvo įsitraukę į šį procesą ir pilotinis projektas pavyko! Tereikia prie tokio gyvenimo pokyčio priprasti.

TV3 nuotr.

O jei norite pasigaminti vieną iš Roberto receptų, ingredientus skubėkite žymėtis jau dabar!

Jūros ešerio su daržovėmis patiekalui reikės:

1 kg 200 g didžiojo jūros ešerio;

20 g baziliko padažo;

10 g raudonėlio;

5 skiltelių česnako;

350 g kuskuso kruopų;

60 g baklažano;

0,5 vnt. mango;

1 vnt. pankolio;

1 vnt. baby (mažos) cukinijos;

100 g geltonos cukinijos;

1 vnt. paprikos;

2 vnt. raudono jelapeno;

2 vnt. žalio jelapeno;

2 vnt. pomidorų;

80 g sviesto;

100 ml citrinos sulčių;

30 g austrių padažo;

100 g saldžiarūgščio padažo;

šiek tiek rudo cukraus;

druskos pagal skonį;

citrininių pipirų pagal skonį.

Gamybos procesas:

Pirmiausiai užkaiskite vandenį, kuriame virs kuskuso kruopos, o tuomet pradėkite marinuoti žuvį: apšlakstykite ją aliejumi, berkite citrininių pipirų prieskonių, pridėkite baziliko padažo. Susmulkinus raudonėlį bei česnaką, apibarstykite jais žuvį, užpilkite dar šiek tiek aliejaus ir kruopščiai įtrinkite ingredientus. Įdėję žuvį į skardą, kepkite ją orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.

Kai užvirs vanduo, suberkite kuskuso kruopas. Tuomet paruoškite garnyrą: baklažaną, nuluptą mangą bei pankolį supjaustykite kubeliais, susmulkinkite česnaką, griežinėliais supjaustykite cukinijas. Šias daržoves sudėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite.

Pradėkite ruošti kitas daržoves: kubeliais supjaustykite papriką bei raudoną ir žalią jelapenus. Nulupę žievelę, supjaustykite pomidorus ir viską sudėkite į keptuvę. Pagardinę sviestu ir citrininiais pipirais, daržoves apibarstykite ruduoju cukrumi, įpilkite citrinos sulčių, austrių bei saldžiarūgštį padažus. Į keptuvę sudėkite išvirtas kuskuso kruopas ir viską gerai išmaišykite. Tuomet ant lėkštėje esančio garnyro uždėkite iškeptą žuvį, padekoruokite jelapenu ir sezamo sėklomis.

GALERIJA

  • Žuvis pagal kulinarą Robertą: paruošite nesunkiai, o skonis įsimins ilgam
  • Žuvis pagal kulinarą Robertą: paruošite nesunkiai, o skonis įsimins ilgam
  • Žuvis pagal kulinarą Robertą: paruošite nesunkiai, o skonis įsimins ilgam
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

>babunei

jelapenas tai čili pipiras. Arba autorius to nežino arba parašė neišvertęs, kad būtų mandriau. Garantuoju, rezulatas būtų tas pats ir iš pusės nurodytų recepte ingredientų. Tingiu skaityti iki galo, perdaug.

yja

jo patiekalai tikrai skanus, esu pries daug metu idomumo delei keleta gaminusi pagal jo receptus. Bet yra vienas bet... jie ne ubago kisenei skirti. Taigi eiliniam zmogeliui nelabai prieinami

Maryte

O man atrodo ,kad cia is didelio rasto isejo is krasto
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS