Biblioteka visą liepą kviečia į parodą | Diena.lt

BIBLIOTEKA VISĄ LIEPĄ KVIEČIA Į PARODĄ

  • 0

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje eksponuojama paroda „Solo su „Lituanica II“ per Atlantą“. Ekspozicija skirta Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 90-osioms metinėms paminėti.

Paroda, kurią parengė Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karybos istorijos skyriaus vyriausiosios muziejininkės dr. Aušra Jurevičiūtė ir Lina Kasparaitė-Balaišė, sudaryta iš nuotraukų ir dokumentų skaitmeninių kopijų, saugomų Vytauto Didžiojo karo muziejaus, Lietuvos aviacijos muziejaus rinkiniuose, asmeninėse Edmundo Jasiūno, Jono Čepo ir Jono Monkevičiaus kolekcijose.

Taip pat pateikiami lėktuvo „Lituanica II“ duomenys, brėžiniai, nuotraukos, skrydžio atidėjimo ir nusileidimo Airijoje priežastys. Pristatomas pilotas Feliksas Vaitkus, lėktuvo „Lituanica II“ vaizdai ir svarbiausi skrydžio memorialai, pasakojama apie Amerikos lietuvių transatlantinio skridimo sąjungos (ALTASS) įkūrimą, veiklą ir kt.

Paroda Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, III aukšte (Vytauto g. 21, Garliava), veiks visą liepos mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS