Karmėlavoje viena po kitos krenta didžiulės pušys: nukasinėjo net šlaitą, išrovė kelmus | Diena.lt

KARMĖLAVOJE VIENA PO KITOS KRENTA DIDŽIULĖS PUŠYS: NUKASINĖJO NET ŠLAITĄ, IŠROVĖ KELMUS

  • 23

Gyventojai sako, kad miškas naikinamas. Tačiau paaiškėjo, kad tarnybos kirtimus palaimino. Bet rastas kitas pažeidimas: iškirstas ne tik pušynas, bet ir suniokotas šlaitas, kurio judinti nebuvo galima. Gyventojai svarsto kreiptis į prokurorus. Plačiau – LNK reportaže.

„Beprotiškai gaila. Pažiūrėkite, kokie medžiai“, – kalbėjo praeivė.

„Medžiai nupjauti iki pusės, skubėta, daryta bet kaip. Mes turėjome normalų miškelį“, – sakė Karmėlavos gyventojas.

Vis dėlto Miškų tarnyba vyrui savo sklype leido kirsti medžius.

„Pagal leidimą galima iškirsti keturiolika pušų ir šešias trešnes“, – kalbėjo Miškų tarnybos miškų ūkio priežiūros skyriaus vedėjas Gintaras Pušneraitis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tačiau čia ne tik pjaunami medžiai, bet ir niokojamas šlaitas.

„Nukasinėjo šlaitą, išrovė kelmus“, – sakė gyventojas.

„Vyras negali nukasinėti šlaito. Jis tik gali nupjauti medžius ir pasirengti proskyną pravažiavimui. Šiuo metu surašytas privalomas nurodymas stabdyti darbus. Šlaituose draudžiama kasinėti, rauti, kadangi išpjovus medžius, gali atsirasti šlaito erozija. Šlaitas pradės slinkti“, – teigė Miškų kontrolės skyriaus vyriausiasis specialistas Irmantas Juškauskas.

Gyventojams kelia nerimą ir tai, kaip medžiai kertami.

„Jis ruošiasi kirsti pušis netoli nuo mūsų daugiabučio. Neaišku, kur jos kris. Gali kristi ir į mūsų namą, į langus. Vaikai laksto po kiemą. Dirba be jokių apsaugų“, – piktinosi gyventoja.

Neaišku, kur jos kris. Gali kristi ir į mūsų namą, į langus. Vaikai laksto po kiemą. Dirba be jokių apsaugų.

„Paprašius pateikti pažymėjimą darbui su pjūklu, jis jo nepateikė“, – sakė I. Juškauskas.

Pušys kertamos todėl, kad reikia nutiesti kelią sklypan. Gyventojai svarsto, kad prieš kelerius metus miške suformuotas sklypas kelia įtarimų.

„Staiga tame plote pradėjo džiūti pušys. Buvo iškirsta. Viduryje miško buvo įforminta privati valda“, – kalbėjo moteris.

Kauno rajono savivaldybė gavo prašymą prieš kelerius metus pakeisti sklypo ant kalno paskirtį į gyvenamąją, kad čia galėtų atsirasti namai.

„Buvo gautas prašymas bendrajame plane numatyti galimybę gyvenamųjų namų statybos teritoriją“, – teigė Kauno rajono savivaldybės vyriausioji architektė Jurgita Kalvinskaitė.

Kauno rajono savivaldybėje vyko bendrojo plano pakeitimo viešas svarstymas.

Gyventojai žada rinkti parašus ir dėl kirtimų kreiptis į prokuratūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

Statys privacius namus.

laukiam

Gal ateis laikas, kai savo tuos pastatytus namus galės pardavinėti už kapeikas, o medžių nebebus. NT jau dabar patiria sunkumus pardavinėjant inkilus. Kas per manija niokoti gamtą ir inkilus statyti. Baudos turi būti milijoninės, kad net pagalvot būtų baisu, atmatos nelaimingos, kad jūsų rankos nudžiūtų.

Joptvaiša

Internetu reikia ne tik medžius leisti kirsti, bet ir vestuves organizuoti, jaunikis Afrikoje su stačiu jaunoji Karmėlavoje...ir ką užsideda žiedus ir.tratinasi su bezdžionėm...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS