Kaunietė netveria pykčiu: „Girstutyje“ absoliučiai ignoruojama pandeminė situacija | Diena.lt

KAUNIETĖ NETVERIA PYKČIU: „GIRSTUTYJE“ ABSOLIUČIAI IGNORUOJAMA PANDEMINĖ SITUACIJA

Kaunietė po kultūros ir sporto centre „Girstutis“ vykusio spektaklio netveria pykčiu. Pasak jos, į vidų buvo įleisti kaukių nedėvintys žmonės, o pačio spektaklio metu taip pat nebuvo užtikrinamas saugumas.

Kaukės nereikalingos?

Nors jau kurį laiką galioja reikalavimas uždarose viešosiose patalpose dėvėti burną ir nosį dengiančią kaukę, tačiau ne visose įstaigose paisoma pandemijos valdymo nuostatų. Štai viena kaunietė pasipiktino situacija kultūros ir sporto centre „Girstutis“

„Turiu pastebėjimą apie vykstančius renginius „Girstutyje“. Manau, jie tiesiog absoliučiai ignoruoja dabartinę situaciją ir kelia didelę grėsmę, kad visi spektakliai vėl bus draudžiami. Vakar „Girstučio“ kultūros centre žiūrėjau spektaklį „Emigrantai“. Esu pasibaisėjusi, kad į salę, ir apskritai, į pastatą įleidžiami žmonės be jokių kaukių, prisidengę šalikais, net ne movomis, kaip esame pratę matyti“, – dėstė pasipiktinusi kaunietė.

Tačiau moteris pažėrė kritikos ne tik darbuotojams, kurie neužtikrina galiojančių reikalavimų, bet ir patiems spektaklio lankytojams, mat šie taip pat neatsakingai elgėsi ir veido kaukes žiūrėdami spektaklį tiesiog nusiėmė.

„Spektaklio metu didžioji dalis žmonių nusismaukia kaukes po nosimi, o dalis – visai jas nusiima. Tarp žmonių nėra jokių atstumų, kai tuo tarpu vaistinėje aptarnaujamas tik vienas žmogus. Tiesiog šlykštu, kaip žmonės negerbia dabartinės situacijos svarbumo ir šitaip atlaidžiai žiūri. Manau, kad dėl tokio baisaus atlaidumo, vėl bus viskas sugriežtinta ir pirmiausia kentės būtent kultūros darbuotojai“, – toliau dėstė į redakciją parašiusi moteris.

Tiesiog šlykštu, kaip žmonės negerbia dabartinės situacijos svarbumo ir šitaip atlaidžiai žiūri.

Ji tikino, kad „Girstučio“ personalas galėtų pasirūpinti bent jau garsiniu įspėjimu prieš spektaklį, kad jo metu būtų dėvimos kaukės. Mat įprastai prieš spektaklius nuskamba prašymas išsijungti mobiliųjų telefonų garsą, tad prie to paties būtų galima priminti ir apie reikalavimus dengti nosį ir burną.

„Nors spektaklio pradžioje perspėtų, prašytų žmonių, kad atsakingai dėvėtų kaukes viso spektaklio metu, nekalbant apie asmenų įleidimą, kurie yra visai be jų“, – pridūrė spektaklį žiūrėjusi ponia.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad spektaklio metu kaukės gali nedėvėti tik aktoriai, vaidinantys scenoje. Užkulisiuose ir jiems kaukės taip pat yra privalomos.

Siekia užtikrinti saugumą

VŠĮ „Girstučio“ kultūros ir sporto centro laikinoji vadovė Erika Stepankevičienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad šioje įstaigoje laikomasi visų reikalavimų.

„Girstučio“ kultūros ir sporto centre renginiai organizuojami tik asmenims, kurie atitinka galimybių paso kriterijus. Veikloms, kurioms galioja reikalavimas turėti galimybių pasą, atstumų laikymasis išlieka rekomendacinis“, – į klausimą, kaip užtikrinamas saugumas pandemijos metu, atsakė vadovė.

Ji nurodė, kad prieš patenkant į „Girstučio“ kultūros ir sporto centrą, yra informaciniai ženklai, atitinkantys visus reikalavimus, kuriuose nurodoma informacija, kad į renginį žiūrovai įleidžiami tik turint galimybių pasus. Taip pat lauke ir viduje pateikta informacija, kad žiūrovams privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes.

„Prie įėjimo vyksta bilietų, galimybių paso, bei kaukių dėvėjimo kontrolė. Šiai dienai, nėra reikalavimo, kad kaukės būtų tik medicininės. Kaip jau žinoma, operacijų vadovo sprendimu, nuo lapkričio 15 dienos (kito pirmadienio) bus nurodyta dėvėti tik medicinines kaukes ir respiratorius“, – komentavo direktoriaus atliekanti funkcijas viešųjų pirkimų specialistė E.Stepankevičienė.

Įkliuvo ir Seimo nariai

Praėjusią savaitę be kaukės žiūrintis spektaklį buvo užfiksuotas ir Seimo narys Dainius Kepenis. Dėl tokio politiko elgesio į policiją kreipėsi kitas parlamentaras Justas Džiugelis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys D.Kepenis portalui kauno.diena.lt teigė, kad žiūrėdamas spektaklį „Madagaskaras“ nusiėmė kaukę, nes jam buvo karšta.

I. Gelūno/Fotobanko, feisbuko nuotr.

„Išvardinsiu kelias priežastis. Pirmoji ir pagrindinė – buvo pakankamai karšta ir mane pradėjo mušti prakaitas, o mano kaukė yra pakankamai stora, tai pagalvojau, kad jeigu aš kaukę nusiimsiu, tai gal man bus truputį lengviau žiūrėti. Tikrai buvo lengviau. Bet jeigu tu nusiimsi kaukę, tu gali apkrėsti artimus. Apsidairau – kairėje pusėje yra tuščia vieta, priekyje tuščia, nes aš pirmoje eilėje sėdžiu, dešinėje pusėje taip pat tuščia, nes aš sėdžiu kraštinėje kėdėje. Atstumai saugūs. Tai buvo antras motyvas. Tada pažiūrėjau, prieš mane – septyni žmonės scenoje be kaukių. Pagalvojau, kad jiems palaikysiu kompaniją. Nusiėmiau kaukę ir nenumiriau. Nesuprakaitavau ir ramiai pažiūrėjau spektaklį“, – sakė Seimo narys.

Konservatorius Justas Džiugelis po kelių dienų paskelbė dėl kaukės spektaklyje nedėvėjusio D. Kepenio kreipęsis į policiją.

„Prieš įstatymą lygūs visi. Gali murkdytis eketėje, lakstyti po sniegą kaip mama pagimdė, gali net reikalauti žmones gydyti arklių vaistais. Tačiau laikytis įstatymų privalai. Kadangi ponas, piktybiškai rizikuodamas aplinkinių žmonių sveikata, šios prievolės nesilaiko, kreipiausi į Lietuvos policiją. Jei proto taip ir nepridėjo žilas plaukas, tai gal bent tuštėjančios kišenės išmokys gerbti kitus“, – feisbuke rašė politikas.

Šiandien pasirodė žinia, kad dėl kaukės nedėvėjimo policija Seimo nariui skyrė 250 eurų baudą.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Hafas

Ant subines kaukę ar uždedi,bezdant išeina užkratas.

//...

Tai ko tu tenai ejai jeigu neaptinka aplinka.Visiem buvo gerai,vienai kažkokiai blogai.Tik pagalvok ,dauguma derinsis prie vienos.

to kawenskas

kawenskai šutkes skaldai, jumoristas. ne 100mečio, o i ntervalo 10 000 metų, žmonės viską supras po 2-3 metų, tik tai bus jau per vėlu kai kuriems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS