Kauno centre pradeda veikti daugiaaukštė automobilių saugykla | Diena.lt

KAUNO CENTRE PRADEDA VEIKTI DAUGIAAUKŠTĖ AUTOMOBILIŲ SAUGYKLA

  • 19

Miesto centre dirbantys ar laisvalaikiu čia užsukantys kauniečiai ir miesto svečiai Laisvės alėjoje ir aplink ją nuo šiol jausis komfortiškiau. Gatves nuo pakraščiuose išrikiuotų automobilių išlaisvins K. Donelaičio gatvėje pastatyta daugiaaukštė automobilių saugykla. Greta buvusio „Merkurijaus“ iškilusiame pastate – per 250 parkavimo vietų.

Geriau pasiekiami traukos objektai

„Pradėdami tvarkyti ir gražinti miestą išsikėlėme tikslą padaryti jį patogų, prieinamą visiems. Atnaujinta Laisvės alėja, S. Daukanto gatvė, Vienybės aikštė, Studentų skveras. Netoliese – iš pagrindų besikeičianti Nemuno sala su naujuoju „Žalgirio“ arenos baseinu ir būsimu mokslo muziejumi. Visa tai tik dalis ryškesnių pokyčių Naujamiestyje. Atgijo ir Žaliakalnis: atstatytas Dariaus ir Girėno stadionas, rekonstruota Sporto halė, šalia kyla lengvosios atletikos maniežas, sutvarkytas Ąžuolynas, atnaujinamas Dainų slėnis. Visa tai pritraukia didelius lankytojų srautus, o šie atvyksta ne tik viešuoju transportu. Iš toliau atvažiavusiems vairuotojams kartais tenka paieškoti parkavimo vietų automobiliams. Būtent čia pasitarnaus daugiaaukštė saugykla“, – tikina Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Dar prieš kelerius metus K. Donelaičio g. 65A numeriu pažymėtame sklype tebuvo sunykusi automobilių stovėjimo aikštelė su ištrupėjusiu asfaltu. Dabar čia iškilęs penkiaaukštis slepia ir du aukštus po žeme. Naujasis objektas įsiterpė atokiau nuo gatvės, buvusio „Merkurijaus“ ir kino centro „Romuva“ užnugaryje.

Ir automobiliams, ir dviračiams

Maždaug 8,2 tūkst. kv. m ploto uždaras pastatas talpina iki 262 automobilių. Pirmo aukšto vakarinėje dalyje įrengta dviračių laikykla. Atskiri įvažiavimo ir išvažiavimo vartai – šiauriniame pastato fasade, orientuoti į įvažą iš K. Donelaičio gatvės. Pėsčiųjų įėjimas ir išėjimas – iš rytinės fasado pusės. Į kiekvieną aukštą galima pakilti liftu.

Saugyklos stogas dengtas ritinine bitumine danga su pilkšvai žaliu pabarstu. Viena aikštelės pastato išorinė pusė apželdinta vijokliais. Vidaus sienos ir pertvaros mūrytos iš betoninių blokelių, paliekant natūralius netinkuotus paviršius. Pastate įrengti aliuminio profilių langai ir durys, šlifuoto betono grindys.

Penkiaaukštyje sumontuotos vėdinimo, vaizdo stebėjimo, įeigos kontrolės, eismo valdymo ir kitos būtinos apsaugos sistemos. Įvažas reguliuoja automatiniai kelio užtvarai. Dar prieš patenkant į pastatą specialūs ekranai informuoja apie aikštelės užimtumą, todėl vairuotojams nereikia gaišti laiko ir ieškoti laisvos vietos.

Įvairūs atsiskaitymo būdai

Daugiaaukštė automobilių saugykla priskirta Raudonajai parkavimo zonai. Čia transporto priemonės stovėjimas kainuos 1,2 euro už valandą.

Atsiskaityti už stovėtą laiką galima grynaisiais arba banko kortele automatinėje kasoje prie išvažiavimo. Ateityje planuojama sudaryti galimybę paslaugą apmokėti mobiliąja programėle.

Dirbantys centrinėje miesto dalyje ar dažnai čia atvykstantys taip pat galės įsigyti šios aikštelės metinius leidimus.

GALERIJA

  • Patogu: K. Donelaičio gatvėje greta buvusio „Merkurijaus“ iškilusiame pastate – per 250 parkavimo vietų.
  • Kauno centre pradeda veikti daugiaaukštė automobilių saugykla
Kauno savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Pedalas

Ar bus išskirtos vietos LGBTQ+ ir zoofikam su versiukais?

Žurnalistas

Patingėjo fotografuoti ar neleido fotografuoti ?

Nezurnalistas

Danga su pilkšvai žaliu pabarstu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS