„Kauno dienai“ – speciali dovana iš „Fazer“ gimtinės | Diena.lt

"KAUNO DIENAI" – SPECIALI DOVANA IŠ "FAZER" GIMTINĖS

  • 3

70 metų veiklos jubiliejų švenčiančią "Kauno dieną" sveikinęs "Fazer Bakery Baltic" generalinis direktorius Mindaugas Snarskis įteikė simbolinę dovaną iš Suomijos.

Nusprendė tauta

"Sveikinu "Kauno dieną" su garbingu jubiliejumi ir noriu įteikti simbolišką dovaną – Suomijos vyriausybės išleistą proginę 10 eurų monetą. Ji išleista prieš 150 metų gimusio "Fazer" įmonės įkūrėjo Karlo Fazerio garbei. Linkiu, kad Lietuva kitam garbingam "Kauno dienos" jubiliejui išleistų monetą su dienraščio logotipu", – kalbėjo "Kauno dienos" redakcijoje lankęsis "Fazer Bakery Baltic" vadovas M.Snarskis. Jis ir "Kauno dieną" leidžiančios bendrovės "Diena Media News" akcininkas bei valdybos narys Mindaugas Mickevičius apsikeitė dovanomis: progine 10 eurų moneta ir "Kauno dienos" 70-mečiui išleistu specialiu leidiniu. 

150-ųjų K.Fazerio – garsiausio Suomijos konditerio ir iki šių dienų gyvuojančios "Fazer" įmonės įkūrėjo – gimimo metinių proga Suomijos vyriausybė išleido konditerio vardo kolekcines 10 ir 20 eurų nominalo monetas. Rugsėjo mėnesį bus švenčiamas 125 metų jubiliejus, kai K.Fazeris Helsinkyje atidarė savo pirmąją kavinę, tapusią viena didžiausių ir seniausių bendrovių Suomijos maisto pramonėje.

Suomijos pinigų kalykla inicijavo visuomenės apklausą, kurios rezultatai parodė, kad žymusis suomių konditeris K.Fazeris, pasak apklaustųjų, yra būtent tas žmogus, kuriam turėtų būti nukalta proginė atminimo moneta. Remiantis šiais duomenimis, Suomijos finansų ministerija išleido dekretą dėl proginių monetų K.Fazerio atminimui nukaldinimo, kurių oficialus pavadinimas – "Karlas Fazeris ir suomiškumas".

Dirba ketvirta karta

Moneta buvo sukurta Kirsti Doukas, vienos žymiausių ir labiausiai vertinamų Suomijos papuošalų dizainerės. Monetos averse vaizduojamos išdidintos pilkosios kurapkos plunksnos, simbolizuojančios konditerio prielankumą gamtai ir aistrą medžioklei bei žemdirbystei. Monetos reverse vaizduojamas kakavmedis su trimis kakavos ankštimis, deklaruojantis K.Fazerio, kaip konditerio ir konditerijos pramonės pradininko Suomijoje, pripažinimą bei pagarbą jo indėliui į šalies maisto pramonę.

"Esu laiminga ir didžiuojuosi tiek pačia bendrove "Fazer", tiek ir mūsų puikiais, aukštos kokybės produktais. Nuostabu, kad ta mažytė konditerijos gaminių parduotuvėlė, kurią prieš 125 metus įsteigė mano prosenelis, šiandien tapo stambia įmone ir tebėra šeimos verslas," – pabrėžė ketvirtosios bendrovėje dirbančios Fazerių kartos atstovė, "Fazer" įmonių grupės šokolado ir kakavos ekspertė Majlen Fazer.

Įsitvirtino Kaune

"Tarp 125-us veiklos metus skaičiuojančios "Fazer" įmonės Suomijoje ir Lietuvoje veikiančios "Fazer" kepyklos – daug bendra: tvarus verslas, atsakingas požiūris į vykdomą veiklą ir dėmesys aukščiausiai gaminių kokybei. Lietuvoje "Fazer" istorija prasidėjo 2001 m., siekiant vietinę kepyklą "Gardėsis" paversti viena iš duonos rinkos lyderių. Šiandien Kaune mes turime modernią kepyklą, kurioje deriname senąsias kepimo tradicijas su rinkos naujovėmis. Mes tiekiame duonos gaminius Lietuvos vartotojams bei Estijos, Latvijos ir kitų šalių rinkoms. Pernai "Fazer" investavo daugiau kaip 1 mln. eurų į šaldytų kepinių gamybos liniją, kuri žymi naują įmonės veiklos Lietuvoje etapą. Ateityje ir toliau sieksime ambicingų tikslų ir tęsime plėtrą", – sakė M.Snarskis.

Bendrovės "Fazer" istorijos pradžia laikomi 1891 m., kai jaunasis K.Fazeris įgyvendino savo svajonę ir Helsinkio Kluuvikatu rajone atidarė pirmąją savo kavinę. K.Fazeris buvo plataus akiračio konditeris, kurio drąsa ir verslumo dvasia lydi bendrovės veiklą iki šių dienų. Šiandien, prabėgus 125 metams, "Fazer" yra sėkmingai veikianti tarptautinė šeimos verslo įmonė, kurioje šiuo metu dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų Suomijoje ir kitose šalyse esančiuose bendrovės padaliniuose.


Apie "Fazer"

"Fazer" yra tarptautinė šeimai priklausanti bendrovė, siūlanti duonos, saldumynų (šokoladas, saldainiai, sausainiai) produktus, taip pat teikianti maitinimo, restoranų ir kavinių paslaugas. "Fazer" veiklą vykdo aštuoniose šalyse, o savo produkciją eksportuoja į daugiau nei 40 valstybių. "Fazer" misija yra kurti skonio sensacijas.

Grupės grynasis pardavimas 2015 m. sudarė daugiau nei 1,5 mlrd. eurų. Lietuvoje "Fazer" atstovauja UAB "Fazer Lietuva" – viena pirmaujančių kepyklų šalyje, prekiaujanti duonos gaminiais, pažymėtais "Gardėsio" ženklu. Kaune esančioje kepykloje šiuo metu dirba 230 darbuotojų. Populiariausi duonos prekių ženklai – "Jorė", "Skrudink ir ragauk", "Auksė". Žinomiausi "Fazer" saldumynų prekių ženklai Lietuvoje yra "Karl Fazer" ir "Geisha". Bendrovės apyvarta 2015 m. siekė beveik 16,1 mln. eurų.

GALERIJA

  • „Kauno dienai“ – speciali dovana iš „Fazer“ gimtinės
  • „Kauno dienai“ – speciali dovana iš „Fazer“ gimtinės
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

balandis

Dvi vertos viena kitos imones

Lietuvis

Sekmes abiejoms kompanijoms ir ju vadovams!

kovas

nieko nesupratau;bet saunu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS