Kauno konservatoriai ieško lyderio | Diena.lt

KAUNO KONSERVATORIAI IEŠKO LYDERIO

Kauniečių simpatijas išbarstę konservatoriai, nepraranda vilčių sugrįžti į miesto valdžios olimpą. Į Kauno konservatorių lyderius veržiasi Seimo narys Kazys Starkevičius.

Savotiškas užribis

Po kelių savaičių bus renkamas naujas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD)Kauno skyrių sueigos pirmininkas. Dabartinė Kauno konservatorių lyderė Edita Gudišauskienė savo kadenciją vertina gerai ir vėl bandys įtikinti kolegas patikėti savo idėjomis.

"Visi darbai, susiję su strategijos rengimu, viešaisiais ryšiais, partijos aktyvumas ir įvykdytos akcijos, kurios žinomos miestiečiams, leidžia kadenciją vertinti teigiamai. Tai visos komandos nuopelnai. Kadangi partijos nariai mane vėl iškėlė kandidatuoti į sueigų pirmininko postą, dabar vyksta bendravimas ir pristatinėju svarbiausius programos akcentus", – sakė politikė.

Visi politikos ekspertai pastebi, kad po savivaldybių tarybų ir Seimo rinkimų patirto fiasko, Kauno konservatoriams bus sunku susigrąžinti miestiečių simpatijas. Neigiamai vertinama ir pastarųjų metų jų lyderės veikla, apie kurią eiliniai kauniečiai beveik nieko nežino.

Dar viena priežastis, kodėl Kauno konservatoriams bus sunku susigrąžinti kauniečių balsus, augantys dabartinio mero Visvaldo Matijošaičio reitingai. Pagal populiarumą jis nusileidžia tik Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Per šį laiką turime išsirinkti tinkamus lyderius į savivaldą, Lietuvos prezidento ar europarlamentaro postus. Aš pažįstu Kauną, žinau jo problemas, tad ir dabar turiu minčių, kaip padėti miestui.

Nepraranda vilties

Anot E.Gudišauskienės, dabar pagrindinis žvilgsnis krypsta į 2019 m., kai vyks treji rinkimai: vasarį savivaldybių tarybos, gegužę – Lietuvos prezidento, o birželį – Europos Parlamento.

"Visi darbai bus nukreipti aktyvinti partijos narius, skleisti rinkėjams daugiau informacijos apie darbus, kad mes būtume matomi bei savo idėjomis galėtume padėti ir visiems miesto gyventojams. Taip pat laukia debatai, diskusijos", – kalbėjo dabartinė Kauno konservatorių lyderė.

E.Gudišauskienė sulauks ir vieno itin rimto konkurento. Kauno sueigų pirmininko rinkimuose dalyvaus ir Seimo narys K.Starkevičius.

"Jis turi didelę politinio darbo patirtį, autoritetą. Tai yra tas žmogus, kuris myli žmones, vienija ir jungia visus bendram darbus. Tai, kad jis kandidatuoja, yra labai gerai. Šiame etape mes kiekvienas pristatome programą, kaip matome partijos ir Kauno ateitį, tad kolegos viską įvertins. Tas, kuris laimės, ves visus į priekį, o kitas vis tiek dirbs bendram darbui. Tai yra demokratija", – tikino Kauno skyrių sueigos pirmininkė.

Sieks suvienyti

Pats K. Starkevičius įsitikinęs, kad turi nemažą politinės karjeros bagažą, todėl tikrai galėtų svarbiuose rinkimuose padėti partijos bičiuliams pelnyti kauniečiams pasitikėjimą. Į Seimą išrinktas konservatorius tikino, kad jau yra buvęs sueigos pirmininku, todėl suderinti abu darbus jam tikrai pavyktų. Dalyvauti TS-LKD Kauno skyrių sueigos pirmininko rinkimuose paskatino ir patys partijos kolegos, ir noras suvienyti partiją, tad jis išplatino laišką, kuriame teigia, kad grįžta į Kauną.

"Matant situaciją, kai pralaimėjome rinkimus, pasirodėme prastai, galbūt ir ne visos ūkinės problemos mieste buvo išspręstos, manau, kad reikia visus suvienyti. Per šį laiką turime išsirinkti tinkamus lyderius į savivaldą, Lietuvos prezidento ar europarlamentaro postus. Aš pažįstu Kauną, žinau jo problemas, tad ir dabar turiu minčių, kaip padėti miestui. Mano tikslas – kad kitoje miesto taryboje būtume dauguma", – kalbėjo Seimo narys.

Jis tikino, kad E. Gudišauskienės kadencijos laikotarpiu buvo išlaikytas stabilumas, solidumas, tačiau dabar laukia nauji iššūkiai, kuriems jis pats galėtų neblogai paruošti kolegas.

"Iš Kauno niekur nebuvau išvažiavęs. Čia gyvenu, priimu žmones, matau situaciją, nebuvau atitrūkęs, nes tai partinis darbas. Reikės daug darbo įdėti, kad mūsų idėjos pasiektų rinkėjus ir būtų panaudotos potencialios Kauno galimybės ir miestas išlaikytų tokį tempą, kuris yra dabar", – sakė K.Starkevičius.

Šiuo metu į TS-LKD Kauno skyrių sueigos pirmininko postą, be E. Gudišauskienės ir K. Starkevičiaus, kandidatuoja Rasa Duobaitė-Bumbulienė, Andrius Kupčinskas, Paulius Lukševičius ir Martynas Ubartas. Naujas Kauno konservatorių lyderis paaiškės spalio 19 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (61)

Rūta

ponia Gudišauskiene, jei neklystu, jūs esate prisidėjusi prie miesto viešojo transporto reformų, kurias eiliniai kauniečiai keikia iki šiol, o tuometiniai Kauno vadovai gyrėsi tuo kaip laimėjimu. Ar jūs tikrai nuoširdžiai galvojate, kad žmogus džiaugiasi, kai moka dvigubai brangiau ir sugaišta daugiau laiko, norėdamas nuvažiuoti iš taško A į tašką B? Sunaikindami buvusius mikriukų maršrutus ir atvirai proteguodami "Kautrą" bei prastai valdomus Kauno autobusus- troleibusus, kur valdybose sėdi debilūs partiniai , jūs tikrai pakenkėte partijai. Kauniečiai per rinkimus pademonstruoja gerą atmintį. Turbūt tą jau pastebėjote.

Kaunietis

Jau kas,kas bet Kaune konservatorių skyrius ,turi būti panaikintas.Jie per 22 metus miestui tiek blogio pridarė,kad to pakartoti,jau niekas negalės.Palyginus dar tiek nedaug valdžioje pabuvus dabartiniam merui,Kaunas veržiasi į pirmaujančius šalies miestus.O konservatorius reikia suvaryti į auksinį ,jų pastatytą tualetą,ir lai jie ten vadovaują patys sau.

...

Berods, Šustauskas laisvas... o gal Paksą pasikvieskit? ;D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS