Kauno ligoninėje iškils naujas priestatas reanimacijos paslaugoms teikti | Diena.lt

KAUNO LIGONINĖJE IŠKILS NAUJAS PRIESTATAS REANIMACIJOS PASLAUGOMS TEIKTI

  • 6

Kauno ligoninė Josvainių gatvėje esančiame padalinyje statys naują priestatą, kuriame bus įrengtos naujos skubios pagalbos, intensyvios terapijos ir reanimacijos bei laboratorijos patalpos.

Pasak Kauno ligoninės direktorės valdymui ir infrastruktūrai Helgos Marijos Kauzonės, gydymo įstaiga 4,8 tūkst. kv. metrų priestato statybomis siekia pagerinti sąlygas pacientams, kelti paslaugų kokybę, gerinti sąlygas personalui, nes esama infrastruktūra neatitinka keliamų reikalavimų.

„Nustatėme problemą – nepakankamas skubios pagalbos, reanimacijos ir intensyvios terapijos paslaugų prieinamumas dėl kokybiškos infrastruktūros ir įrangos trūkumo Kauno ligoninėje. Svarbu paminėti, kad esami pastatai, kur šiuo metu yra teikiamos skubios pagalbos, intensyvios terapijos ir reanimacijos paslaugos, buvo projektuojami ir statomi (1966-1970 metais) daug mažesniam pacientų srautui ir vadovaujantis visai kitais standartais“, – teigė viena iš ligoninės vadovių.

Projektui skirtas 6,5 mln. eurų finansavimas iš Europos Sąjungos, prie jo savo lėšomis prisideda ir pati ligoninė.

Jį tikimasi baigti iki 2024 metų pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Info

Pirmiau darbuotojų susiraskit, paskui statykit. O tai bus kaip su geriatrijos skyriumi - naujutėlaitis, o dirbti nėra kam. Kita vertus - iš kur gali ir būti, kai padėjėjų alga minimumas, slaugytojų vos didesnis už minimumą.

knbrs

Apgailėtina, kad dar taip ilgai statys. Pinigų plovimas kaip ir visur. Geresnių medicinos paslaugų žmonėms reikia šiandien, o ne 2024 m pabaigoje!!

lgbt

komentai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS