Šokiravo: kontrolieriai iš autobuso išnešė pusnuogį vyrą ir numetė ant šaligatvio | Diena.lt

ŠOKIRAVO: KONTROLIERIAI IŠ AUTOBUSO IŠNEŠĖ PUSNUOGĮ VYRĄ IR NUMETĖ ANT ŠALIGATVIO

  • 178

Viena keleivė užfiksavo šokiruojantį Kauno viešojo transporto kontrolierių elgesį. Liudytoja pasakojo, kad iš vieno autobuso trys kontrolieriai išnešė pusnuogį vyrą ir numetė jį ant šaligatvio.

Šokiravo pamatytas vaizdas

Portalo kauno.diena.lt skaitytoja pasidalijo pamatytu vaizdu, kuomet keleivių kontrolės darbuotojai iš autobuso išlaipino vyrą. Tiksliau, išnešė jį, matyt, dėl to, kad neturėjo bilietėlio. Tačiau moterį šokiravo tai, kaip kontrolieriai elgėsi su vyru.

„Vakar apie 21.30 val. stovėjau Geležinkelio stoties viešojo transporto stotelėje Kaune. Miestas buvo pustuštis, žmonių autobusuose mažai. Toje stotelėje stovėjo ir Keleivių kontrolė. Man belaukiant trys kontrolieriai įlipo į autobusą. Jie ten užsibuvo gan ilgai, iki dešimt minučių. Vienu metu, apie 21.40 val., į Geležinkelio stoties stotelę atvažiavo bent trys transporto priemonės. Minėtam autobusui tebestovint įsijungus avarinį signalą, laukiančios eilėje transporto priemonės pradėjo pypinti, nekantrauti. Vienas autobusas iš viso nesustojo stotelėje ir nuvažiavo sau“, – pasakojimą pradėjo liudytoja.

„Atsisukau į autobusą su avarinėm šviesom ir supratau, kodėl jis užtruko. Kontrolieriai trise nešte išnešė iš autobuso pusnuogį vyrą. Išnešę iš autobuso, jie, tikrąja to žodžio prasme, jį numetė ant šaligatvio. Vyras buvo pusnuogis, marškiniai užtraukti į viršų, kelnės nusmukusios. Jis nė karto nesipriešino ir tik vieną kartą kažką suriko. Kontrolieriai jį taip ir paliko bejėgį gulėti ant gatvės lyg kokį daiktą bei nuėjo tikrinti kito autobuso“, – apie šokiruojantį elgesį pasakojo keleivė.

Moteris teigė, kad vyras atrodė nesiorientuojantis aplinkoje. Jo rūbai buvo gan paprasti, su savimi turėjo rankinę.

„Jis nesistojo nuo žemės, nežinia, negalėjo ar nenorėjo, o gal paprasčiausiai nesuprato, kas vyko. Tačiau jis prasėdėjo ant žemės pusnuogis, neištardamas nė žodžio apie dešimt minučių. Kontrolieriai vaikščiojo aplink jį lyg nematydami. Tuomet atvažiavo mano autobusas ir aš pasukau link jo. Praeidama pro kontrolę, paklausiau jų: „Jūs taip ir paliksit tą žmogų gulėti ant žemės?“ Viena kontrolierė moteris nusijuokė ir atsakė: „Ne, kažkada išvešim“. Ir nuėjo į kitą atvažiavusį autobusą dirbti toliau. Primenu, kad buvo šaltas ir drėgnas žiemos vakaras“, – istoriją perpasakojo įvykio liudytoja.

Ar brutalus savo jėgos demonstravimas ir visiško žmogiškumo nepaisymas telpa į tą „teisę“?

Lyg Putino Rusijoj

Moters neslėpė, kad Kaune matyti tokią situaciją buvo labai koktu. Be to, kilo klausimas, ar toks brutalus ir abejingas kontrolierių elgesys tikrai vertas to vieno euro, kurį kainuoja bilietėlis?

„Net jei žmogus ir atsisakė pateikti bilietą ar išlipti iš autobuso, ar tikrai reikėjo imtis tokių priemonių? Vaizdas buvo, neperdėsiu, lyg Putino Rusijoj, kur policija be žodžių užlaužia rankas ir nuvelka tave tolyn. Baisiausia buvo suvokti, kad toks elgesys, greičiausiai, buvo todėl, kad tas žmogus negalėjo apsiginti, kad jis buvo prastai apsirengęs, kad jis buvo vienas, kad autobusas buvo tuščias“, – pasipiktinimo neslėpė keleivė.

„Kauno viešojo transporto taisyklės numato, jog kontrolė turi teisę išlaipinti keleivį. Tačiau ar čia ir buvo išlaipinimas? Ar brutalus savo jėgos demonstravimas ir visiško žmogiškumo nepaisymas telpa į tą „teisę“? Ar Kauno viešojo transporto įmonė pritaria ir skatina tokį elgesį? Nes jei taip, neduok Dieve, jei tokioj situacijoj atsidurtume jūs, aš ar vienas iš mūsų artimųjų“, – į kontrolierių ir viešojo transporto valdytojų, kurie samdo keleivių kontrolės paslaugą, sąžinę beldėsi kaunietė.

Peržiūrėjo kameras

Portalas kauno.dienal.lt apie šią situaciją paprašė pakomentuoti miesto viešuoju transportu besirūpinančios bendrovės „Kauno autobusai“ atstovų. Jie teigė, kad buvo specialiai peržiūrėtos vaizdo stebėjimo kameros.

„Mūsų specialistai peržiūrėjo vaizdo stebėjimo kameras ir pasikalbėjo su vairuotoju bei kontrolės darbuotojais, dalyvavusiais šiame įvykyje. Nustatyta, kad keleivis važiavo 29-uoju maršrutu link oro uosto, tačiau jis manė, kad važiuoja į Garliavą. Kadangi keleivis buvo neblaivus ir važiavo be bilieto, vairuotojas paprašė jo palikti transporto priemonę ir atsisakė jį vežti.

Kontrolieriai padėjo keleiviui išlipti iš transporto priemonės, tačiau šis atsisakė sėsti ant viešojo transporto stotelėje esančio suoliuko ir atsisėdo ant grindinio. Keleiviui buvo pasiūlyta medicinos ir policijos pagalba, tačiau jis atsisakė ir necenzūriniais žodžiais plūdo kontrolės darbuotojus“, – komentavo „Kauno autobusų“ atstovė Greta Makūnaitė.

Ji pažymėjo, kad autobuso ar troleibuso vairuotojas turi teisę nevežti neblaivių arba bilieto neįsigijusių keleivių – tą numato keleivių ir bagažo vežimo vietinio susisiekimo maršrutais Kauno mieste taisyklės.

Gairės: kontrolieriai, šokiravo kontrolierių elgesys, išnešė vyrą, numetė ant žemės, Kauno autobusai, Keleivių kontrolė, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (178)

daug kas

ir čia vėl tą prakaiektą rusiją kiša. Jūs čia sėdit, atviru tekstu rašot, kad koks nors landsbergis ar dar kas yra gaidys, asilas ir tt. Ir nieko. Nuvažiuokit į tą rusiją ir parašykit kokiam portale , kad putinas gaidys. Po kokių 5 valandų jau sėdėsit cypėj. Taip, kad tylėkit ir džiaukitės gyvendami laisvoj šaly.

Rom.

Šaunuoliai, o kam nepatinka kontrolierių elgesys patarimas - padirbti patiems tokį darbą gal tada supras.

pagarba kontrolieriam

Labai saziningai kontrolieriai atliko savo pareiga SAUNUOLIAI Labai gaila jai si ZMOGYSTA isterliojo saligatvi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS